Reusita dulceturilor

Reusita dulceturilor

0 268

?


????????? Pentru a sti daca o dulceata e gata si trebuie oprita din fiert, inmuiati o lingurita in compozitie si lasati sa se prelinga cateva picaturi pe o farfurie rece. Daca dulceata curge ca un sirop, mai trebuie lasata pe foc. Daca picaturile sunt groase si nu se revarsa pe farfurie, focul trebuie stins pe loc.


????????? Pentru a usura legarea dulcetii, fara sa recurgeti la un surplus de zahar, puneti in compozitie un cotor de mar, cu samburi si cu coaja cu tot (legat intr-un tifon). Bogat in pectina naturala, el va grabi coagularea oricarei dulceti.


????????? Pentru ca dulceata de prune, caise sau cirese pe care o preparati sa capete un parfum de migdale, zdrobiti cativa samburi si puneti-i sa fiarba odata cu fructele, legati bine intr-un tifon, sau pentru o aroma deosebita adaugati o mana de frunse proaspete de menta.


????????? Dupa ce turnati dulceata fiarta in borcan, lasati-o sa se odihneasca 48 de ore, inainte de a lega la gura recipientele. In felul acesta, veti evita formarea de mucegai.


????????? Decupati cercuri de hartie cerata cat gura borcanelor, inmuiati-le in tuica, apoi aplicati-le peste dulceata. Va fi suficient sa legati borcanele cu o bucata de hartie alba, prinsa cu o sfoara sau un elastic.


????????? Dulceata face mucegai inseamna ca nu a fiert destul. Inlaturati mucegaiul si puneti dulceata din nou la fiert.


????????? Dulceata cristalizata (prea bine fiarta) poate fi salvata daca e pusa inca o data la fiert, dupa ce s-a pus in ea putin suc de lamaie.


????????? Fructele pretentioase: prune vinete, nuci verzi, capsuni se tin una-doua ore in zeama curata de var, pentru a nu se sfarama la fierbere.


????????? Nu aruncati cojile de citrice, taiate marunt si fierte in sirop, va rezulta o dulceata parfumata si delicioasa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.