Revolutionara la zece ani!!!
Acest personaj este cunoscut multor brasoveni datorita implicarii in „Afacerea Romexterra”, alaturi de pe drept multcontroversatului Dorin Lazar Maior, care, odata cu Revolutia, si-a castigat un temeinic renume de vesnic slalomist printre legi.
Dar putini stiu probabil ca aceasta Florina Aprofirei este si vicepresedinte a uneia dintre gruparile fostilor revolutionari, grupare condusa de Dorin Lazar Maior si numita Asociatia de Revolutionari „Brasov Decembrie 1989”.
Daca pentru recenta activitate de escrocherie pare destul de coapta, este ciudata pozitia de revolutionara a madamei Florina. Si asta pentru ca s-a nascut pe 8 decembrie 1979, deci cu zece ani inaintea izbucnirii evenimentelor din 1989. Nu este un calcul simplu?
Si atuncea ma intreb: ce pacatele de fapte de vitejie, in slujba libertatii, a putut infaptui la zece ani? Pana si Gavroche, la vremea sa, era mai „batran”. Sau tipa a vrut sa bata recordul acestuia, sarind direct de la jocul cu putza in tarana pe baricadele doritorilor de libertate?
Nefiind nici macar posesoare de buletin de identitate la vremea Revolutiei, ea nici nu a putut beneficia de un certificat de revolutionar in baza Legii 42/1990, care sa-i fie preschimbat si atestat in baza Legii 341/2004, lege facand putina curatenie in randul oastei revolutionare, randuri ingrosate excesiv dupa ce s-au linistit apele.
Dar uite ca Dorin Lazar Maior a uns-o vicepresedinte si i-a dat binecuvantarea, sub forma de semnatura, pe dosarul depus de Florina Aprofirei la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, unde a fost inregistrat sub numarul 8532.
Ce o fi stand scris in filele dosarului? Ca a scos-o tac’su la aer in ajun de Craciun, ca tot era vremea blanda? Sau ca a prins-o Revolutia intorcandu-se de la bunici, carora le dusese un cosulet cu poale-n brau?
Se pare insa ca fenta a tinut, dosarul fiind parafat de SSPR si trimis la Comisia Parlamentara pentru Problemele Revolutionarilor spre parafare cu stampila OK.
La toate acestea a fost depusa o contestatie de catre brasoveanul revolutionar Iulian Doftoreanu si de inca un revolutionar bucurestean, atat la SSPR, cat si la CPDR, urmand acuma o decizie a acestora.
Si uite cum apar intrusi pe listele cu nenumarate avantaje ale celor cu certificat de revolutionar, iar altii, cu zecile sau chiar mai mult, care chiar au fost prin puncte periculoase, nu s-au bagat, din bun-simt si cu sentimentul implinirii unei datorii ce nu cere neaparat rasplata.
In ce il priveste pe Dorin Lazar Maior, nu ii contest meritele din zilele Revolutiei, insa continuarea activitatilor este execrabila, presarata cu multe dosare mai mult sau mai putin penale, inclusiv cu plimbari prin tot felul de formatiuni politice, numai in scopul obtinerii de avantaje.
Oare autoritatile dorm tocmai in fata unor asemenea cazuri flagrante, sau sunt cointeresate?
Dan Bota