România acordă garanții de securitate Ucrainei și își asigură un posibil război...

România acordă garanții de securitate Ucrainei și își asigură un posibil război cu Rusia (1)

2 316

Poporul român n-a însemnat niciodată ceva semnificativ pentru conducătorii săi, cu rare excepții istorice. De regulă, prostimea, cum este denumit generic poporul, nu este chemată să intervină, să-și dea cu părerea și Doamne ferește! să decidă în legătură cu prezentul și viitorul său.
Vorba înțeleptului din popor:
Trecut de rahat am avut, prezent de rahat avem, bine măcar că n-avem niciun viitor!”
Negocierile secrete de la Davos începute la jumatea acestei luni dintre delegația Externelor românești și cea a președintelui Zelensky, care reprezintă Ucraina, nu ies din paradigma enunțată mai sus, adică ignorarea totală a poporului în problemele de politică externă.
Dacă ar fi fost vorba despre nu știu ce reprezentare a românilor prin vreun for internațional, unde și așa n-avem niciun cuvânt de spus, mai că treacă-meargă. Însă negocierile începute de România la cererea lui Zelensky, prin care țara noastră să ofere garanții de securitate militare Ucrainei împotriva Rusiei și, în consecință, să intre în război împotriva colosului rus dacă Ucraina consideră că i-a fost încălcată securitatea este nu numai de domeniul absurdului, dar privește destinul întregului popor, pentru că este în joc ființa sa națională și viața tinerilor săi. Nu viața generalilor îmbuibați și neghiobi ai Armatei Române, avansați la acest grad la apelul bocancilor și al izmenelor Intendenței, sau datorită slugărniciei politice.
Prin urmare numai Parlamentul, ca reprezentant legitim al poprului român, poate decide începerea acestor negocieri. Iar semnarea acestui pact de garantare bilateral, având în vedere spectrul războiului cu Rusia, iar noi am mai avut o experiență nefastă cu rușii în Al Doilea Război Mondial, este doar de competența națiunii prin referendum să decidă un asemenea curs al istoriei României. Care poate deveni brusc, așa cum am mai arătat, dezastruos.

Netrebnicia garanțiilor bilaterale de la Davos poate aduce România în război cu Rusia
În fapt, ce s-a întâmplat la Davos departe de ochii românilor încețoșați de telenovele și fake-news-urile de la Antene?
S-a întâmplat că Zelensky pur și simplu a convocat o delegație românească pentru negocieri de garanții de securitate bilaterale la Davos, în urma înțelegerii cu Iohannis, și aceea trădătoare de țară în cea mai pură înțelegere a definiției, de a antrena piloți ucraineni în România pe noile F16, evident cu posibilitatea ca operațiunile aeriene împotriva Rusiei întreprinse de aceștia să se lanseze de pe aeroporturile românești.
Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei americane în Europa regretă că nu există voință politică încă pentru a se realiza așa ceva, adică pentru un război total în Europa: „Nu este ceva pe care țările NATO să fie dispuse să-l facă încă, ca forțele ucrainene să decoleze dintr-o bază din interiorul unei țări NATO ca să intre direct în operațiune. Aș fi 100% în favoarea acesteia”…!
Aspect la care Rusia a răspuns:
Rusia va lua în considerare posibila expediere de avioane de luptă F-16 de la baze aeriene din Polonia, România și Slovacia drept implicarea acestor țări în conflictul din Ucraina”, a declarat șeful delegației ruse în cadrul negocierilor de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, vorbind în sesiunea plenară a forumului OSCE.” potrivit Newsweek.ro.
Mai frust, atacarea liniei frontului sau chiar a țintelor din interiorul Rusiei, în special din Crimeea, de avioane militare ucrainene decolate de pe aeroporturi românești înseamnă război cu Rusia!!!
Și asta fără să mai apucăm să organizăm vreun referendum în România.
Inimaginabilul se produce, adică atragerea României într-un război, care nu ne aparține, cu Rusia, fără voința poporului, fără acceptul și fără acordul scris al NATO, sau al partenerului strategic Statele Unite.
SUA care nu au acordat niciun fel de garanții Ucrainei, (doar bani, armament învechit și promisiuni), este astfel posibil prin acțiunea decidentă ilegală a unor nepricopsiți inconștienți de la Externe, a președintelui absent și indiferent al țării și prin achiesarea tacită și iresponsabilă a premierului României, care se face că n-a auzit despre această blestemăție, deși știe foarte bine.
Decriptând mai în adâncime originea acestei ocoliri ocultate a rigorilor tratatului NATO, alianță exclusiv defensivă, care impune menținerea membrilor săi pe poziții militare exclusiv defensive, interzicând acestora implicarea în conflicte militare ofensive în afara teritoriului lor național de partea unor state nealiate, ajungem evident la Perfidul Albion(Marea Britanie n.n.).

Pioniul otrăvit este întotdeauna oferit de Marea Britanie
Care a avut întotdeauna părerile sale după Al Doilea Război Mondial în interiorul alianței și și-a conservat ura neostoită împotriva Uniunii Sovietice, iar apoi împotriva moștenitoarei sale, Rusia, acuzând-o de substituire a Marii Britanii în poziția de superputere încă de la Ialta în ianuarie 1945 și, în consecință, indirect de destrămarea imperiului colonial britanic, cu largul accept  al Statelor Unite. Respingerea pretențiilor Ucrainei de a fi invitată de urgență să adere la NATO în timpul conferinței Alianței la Vilnius, în special din cauza opoziției Statelor Unite, a necesitat elaborarea unui plan de contingență ocultat, diversionist în esența lui, inventat evident de britanicii nemulțumiți de eșecul lui Zelensky la Vilnius.
Anume înlocuirea garanțiilor imposibile ale NATO cu garanțiile unilaterale ale cât mai multor țări membre ale alianței, cărora să li se acorde în contrapartidă garanțiile nenecesare și inaplicabile ale Ucrainei pentru aceste țări.
În acest fel, planul faustic al lui Zelensky inspirat de britanici,(președinte ucrainean care a fost îndemnat în principal la război și la abandonarea negocierilor cu Putin de chiar premierul britanic, Boris Johnson), de a atrage NATO în război prin câțiva membri ai săi, aflați în imposibilitatea morală de a evita implicarea în conflictul ucrainean datorită garanțiilor de securitate imprudente acordate unei țări aflate deja în război cu Rusia, urmează să funcționeze.
Pentru că știe că neimplicarea Alianței Nord-Atlantice alături de Ucraina într-un război, care poate deveni mondial de altfel, îi va fi fatală iar el va trebui să capituleze și să ia calea exilului, dacă-l mai apucă.
Iată la ce întovărășire întunecată, secretă și periculoasă, s-au angajat guvernanții noștri iresponsabili și inconștienți, desigur la ordin extern, ceea ce-i aruncă în prevederile Codului Penal la capitolul Trădare de Țară, Înaltă chiar!
Pentru a ilustra cele afirmate mai sus este absolut necesar să redăm aproape integral excelentul articol informativ apărut în Newsweek România, în 15 ianuarie 2024:

Instantaneul trădării de țară de către demnitari vânduți intereselor ucrainene      
„Potrivit European Pravda, discuțiile de la Davos au avut loc cu participarea lui Andri Iermak, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, și Iulian Fota, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României. (foto jos) – Eu Pravda preluată de Newsweek.

România a devenit a noua țară care a început discuții bilaterale de securitate cu Ucraina și și-a confirmat încă o dată sprijinul neclintit pentru independența și integritatea teritorială a țării, precum și pentru traseul european și euroatlantic al acesteia.
Igor Jovkva, șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, a declarat că „este imposibil să ne imaginăm garanții de securitate cu drepturi depline în Europa, mai ales în regiunea Mării Negre, fără România”.
Mikola Tocițki, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, a mulțumit României și poporului român pentru sprijinul constant pe care l-a resimțit Ucraina.
Părțile au discutat principalele elemente ale viitorului acord bilateral de securitate și au coordonat agenda discuțiilor ulterioare.
România nu a fost niciodată prea transparentă în privința ajutorului acordat Ucrainei.
Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au avut anterior „o conversație strategică” și au convenit asupra priorităților de cooperare pentru anul 2024.
În urma discuțiilor, Zelenski a indicat că România a fost de acord să ajute Ucraina în ceea ce privește nevoile de artilerie și apărare aeriană.
În timpul vizitei sale la București din octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, și că el și omologul său român, Klaus Iohannis, au discutat modalități de accelerare a procesului de pregătire a piloților ucraineni pentru a le permite să fie „printre primii în prima linie”, potrivit rferl.org.
Un acord bilateral de securitate între Regatul Unit și Ucraina, care va intra în vigoare înainte de aderarea Ucrainei la NATO, a fost semnat în timpul vizitei lui Rishi Sunak, șeful guvernului britanic, la Kiev, la 12 ianuarie.
Acest acord de securitate a devenit primul dintre cele pe care Ucraina speră să le semneze cu partenerii săi.
„Acordul bilateral de securitate dintre Ucraina și Regatul Unit prevede nu numai sprijin pentru Ucraina, ci și faptul că Ucraina ar sprijini Marea Britanie în cazul unei agresiuni împotriva acesteia,
Nu numai că Regatul Unit trebuie să răspundă în 24 de ore dacă există o agresiune împotriva Ucrainei, dar și Ucraina își va apăra aliatul și partenerul în 24 de ore, răspunzând într-un fel pentru a sprijini Regatul Unit dacă Rusia va vrea să atace partenerul și aliatul nostru”, a declarat premierul ucrainean, Denis Șmihal.(sic! Aceleași condiții de garantare a securității vor trebui respectate și de România în favoarea Ucrainei, deci intrarea în război cu Rusia în 24 de ore de la convocarea Ucrainei!!! N.n.)
„Este important că acest acord a fost primul și, prin urmare, este standardul de aur. Un standard care stabilește nivelul garanțiilor de securitate…” se arată spre finalul articolului din publicația citată.
Continuare în numarul următor

Libiu Mateescu 

COMENTARII

  1. […] Polonia trădată și tranzacționată de Marea Britanie și Rusia sovietică în beneficiul UcraineiDerizoriul garanțiilor de securitate franco-britanice acordate Poloniei s-a dezvăluit în întreaga sa deziluzie pentru poporul polonez imediat după declarațiile de război ale Marii Britanii și Franței adresate Germaniei naziste la 3 septembrie 1939.După această data marile puteri garante nu au ajutat cu nimic eroica rezistență a poporului polonez, nici cu arme nici cu soldați, nici măcatr cu vreo incursiune militară asupra Liniei Siegfried, aflată încă la începutul construirii sale.Marea Britanie a aruncat însă din bombardierele sale nu bombe, ci milioane de fluturași asupra Germaniei, a căror text îndemna germanii să nu susțină războiul declanșat de Hitler, aspect care i-a stârnit acestuia convulsii de râs himeric timp de ore bune.Iar dacă trădarea britanică a polonezilor nu era suficientă, deși aceștia și-au respectat partea de tratat luptând alături de Anglia și Franța pentru salvgardarea acestora încă din mai 1940, momentul invaziei naziste în Franța, iar apoi în timpul Bătăliei Angliei în vara și toamna aceluiași an și după aceea, până la sfârșitul războiului, Churchill a cedat Polonia sferei de influență a lui Stalin la masa verde a tratativelor la Ialta, în ianuarie 1945, a acceptat simultan strămutarea întregii Polonii mai la vest în beneficiul Ucrainei, susținut în această trădare dezgustătoare și de Roosevelt.Asta, după ce anterior în octombrie 1944 eșuase la Moscova în timpul Conferinței Tolstoi, în fața lui Stalin, să susțină interesele poloneze pe celebrul șervețel de hârtie, care conținea procentele influenței Aliaților în țările Europei Centrale și de Est după război.Garanțiile marilor puteri garante în consecință, nu depășesc scurta perioadă în interiorul căreia au fost emise și nici interesele conjuncturale ale acestor puteri, dacă istoria le impune o abandonare a acelor garanții.Ucraina însăși a experimentat pe pielea ei în 2014 futilitatea acestor garanții acordate în 1994 la Budapesta, când a renunțat la arsenalul ei nuclear pentru garanțiile de securitate și de inviolabilitate a frontierelor, promisiuni deșarte comune ale Statelor Unite, Angliei, Federației Ruse, cu agrementul Chinei și Franței, garanții lovite de nulitate după cum s-a văzut în timpul reocupării Crimeii de către Rusia douăzeci de ani mai târziu după Memorandum-ul Ucrainei de neproliferare nucleară. Absurditatea emiterii de garanții de securitate de către România unei republici ex-sovieticeCu excepția Moldovei, bineînțeles țară soră, dar căreia Iohannis i-a pus deja în vedere că în situația unei invazii rusești România nu poate interveni, pentru că nu-i permite apartenența NATO.Aha, dar în Ucraina i s-ar permite?!!Iată deja fundamentul putrefact al argumentației ce ar sta la baza inițierii de negocieri pentru acordarea de garanții militare Ucrainei. Și-apoi cum este posibil pentru un intelect cât de cât peste cel al nevertebratelor să emită legitimități ale unei intervenții militare a României în disputele teritoriale între foste republici sovietice aflate în litigii după destrămarea Uniunii Sovietice, din moment ce și România a fost văduvită ilegal de teritorii exact de țara care acum o cheamă să-i garanteze integritatea și securitatea?Teritorii echivalente cu cel al României au fost timp de decenii mutate samavolnic de satrapii sovietici de la o republică la alta după bunul plac, începând cu Lenin, care a acordat nelegitim în 1922 vestul Rusiei Ucrainei, și terminând cu Hrușciov, care a dat arbitrar în 1957 Crimeea rusească aceleiași Ucraine.Teritorii pentru care rușii moscoviți și cu cei kieveni se încaieră acum.Ce treabă are România să garanteze uneia sau alteia din părți securitatea militară și teritorială, când ea însăși a renunțat la revizuirea granițelor cu Ucraina prin tratatul de bună vecinătate din 1997?Și, cu toate acestea Ucraina a băgat un cuțit în spate României în 2002, contestând dreptul României de a accede în NATO. Adrian Năstase a scăpat porumbelul trădării Ucrainei, ținut la secret 14 aniDupă cum dezvăluie în netrebnicia sa îngrozitor de târziu Adrian Năstase acum câteva zile. „Ucrainenii, în momentul în care noi ne pregăteam, înainte de reuniunea de la Praga (summitul NATO din noiembrie 2002 la care România a fost invitată să înceapă convorbirile de aderare n.n.) să fim acceptați în NATO, au transmis secretarului general, lordul George Robertson, un protest puternic, spunînd că România nu poate fi acceptată în NATO pentru că are conflicte deschise cu vecinii. Știu că nu se cunoaște lucrul ăsta” a dezvăluit fostul premier român la Metropola Tv, preluat de Cotidianul.Păi dacă este așa, de ce Adrian Năstase în calitatea sa de șef al guvernului nu a denunțat tratatul de bună vecinătate încheiat cu Ucraina tot fără consultare populară, în 1997, de Petre Roman, Emil Constantinescu și Adrian Severin?Pentru că era clar ca lumina reflectoarelor pompierilor că Ucraina încălcase tratatul prin reaua credință și prin încercarea de prejudiciere a României într-un demers major al țării noastre, motiv pentru care se și renunțase în 1997 la revizuirea granițelor cu cedarea definitivă a teritoriilor din nordul țării, ocupate de Ucraina în urma Pactului Ribbentrop-Molotov în august 1939, iar apoi în urma ultimatumului lui Stalin în 1940.Nedenunțarea acestui tratat cu Ucraina este încă una din trădările lui Năstase, după cea a cedării Petromului austriecilor de la OMV.Revenind, acordarea de garanții de securitate de către pipernicita Românie unui stat aflat într-un război cu colosul rus care ar putea să dureze decenii, cu lungi perioade de înghețare a conflictului, reprezintă „mai mult decât o crimă, o eroare!” după cum reitera Talleyrand referindu-se la executarea fără probe a ducelui D”Enghien, la dorința Napoleon.Mai ales că respectivele condiții de garantare impun României intrarea într-un război catastrofal cu Rusia atunci când Ucraina i-o va cere considerând de cuviință că i-a fost afectată securitatea de către superputerea bicontinentală de la Est, justificat sau nu, în mod legitim sau nu. Ceea ce n-ar fi deloc benefic sănătății noastre biologice și statale.După cum și Ucrainei, în loc de o sumedenie de garanții de securitate fără vreo valoare practică i-ar fi fost mai bun un tratat de pace cu Federația Rusă.Părerea noastră.Prima parte aici: România acordă garanții de securitate Ucrainei și își asigură un posibil război cu Rusia (1) […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.