România construiește capitalismul sub supravegherea a 2.300 de consilieri americani
Care e diferența intre „socialiștii” de la Rothschild și foștii „capitaliști” de la SovRom-urile moskovite, arondate Kremlin-ului? Ca de la egal, la egal, nu-i asa? Caci, macar teoretic România nu este o colonie!…
Iata, în spatele americanilor care vor să cumpere Bancpost şi să împiedice Banca Transilvania să ajungă numărul 1 în România, se afla celebra bancă Rothschild Fondul de investiţii american Varde, care are în spate 12 miliarde de dolari, lucrează cu celebra bancă Rothschild în încercarea de a cumpăra Bancpost, cel mai valoros activ bancar scos la vânzare în acest moment în România.
Conform unor surse, in prezent in Romania cea saraca este sprijinita de peste 2.300 de consilieri americani si …de alta nationalitate sa …construim, nu-i asa, capitalismul.
Prin 1950, numarul „specialistilor” sovietici trecea de dublul celor americani de astazi, bașca cei 10.000 de ostasi sovietici care ne aparau fratzeste de pericolul „imperialistilor americani”. Acum la Deveselu avem …nu doar spatele, dar si fața asigurate de aparitia te miri caror rachete dusmane. Caci nici nu mai stim care ne sunt dusmanii…
Conform unor surse de pe piaţa bancară, noii „fratzi” de la Rothschild – împreună cu firma de consultanţă şi audit EY – sunt „consilierii” Varde, un fond care a apărut de nicăieri în România şi care acum încearcă să preia atât Bancpost, cât şi Piraeus Bank, unde au intrat în date-room. Pe de alta parte, „Sovieticii” de la Varde se luptă cot la cot cu …”partizanii” de la Banca Transilvania pentru achizitionarea Bancpost, banca numărul nouă pe piaţă, cu active de 11 mld. lei (2,5 mld. euro) şi o cotă de 2,9%. De partea cealaltă, consultanţii Eurobank, proprietarul Bancpost, sunt băncile Mediobanca şi HSBC de la Londra.
Interesant este că bancherii de la Rothschild sunt… istoric consultanţii Erste Bank şi ai CEO-ului Andreas Treichl. Rothschild a fost în spatele Erste în achiziţia… cam la jumatate din valoarea reala, a colosului BCR în 2005. Dacă Banca Transilvania, numărul doi de pe piaţă, reuşeşte să cumpere Bancpost, va ajunge la o cotă de 16% şi se va bate pentru prima poziţie în România cu BCR. (ddr)