ROMANIA FURATA, ROMANIA ABANDONATA!

ROMANIA FURATA, ROMANIA ABANDONATA!

0 2240
Iata de ce regretam CFR-ul,iata de ce se bat atatia derbedei din lumea politica DE AZI sa „privatizeze” inclusiv garile CFR,o adevarata mandrie edilitara a multor localitati. Transportul pe calea ferata a ramas in occident la nivel superior, iar in Japonia,Coreea de Sud, in Taiwan si China transportul pe noile cai rutiete terestre ultrarapide va inlocui treptat transportul aviatic de proximitate.
Romania detine o retea bogata de linii feroviare electrificate, energia este mai ieftina si deloc poluatoare, inlocuirea treptata a parcului de vagoane nu este deloc costisitoare, fata de transportul aerian. Dar pentru asta trebuie gandit in perspectiva, nu sa copiem ce vedem la cumparaturi,in strainatate!

Gara Burdujeni – Suceava

Gara Burdujeni Suceava
Construită în anul 1902, Gara Suceava, din satul Burdujeni este una dintre cele mai frumoase din România. Clădirea cu influenţe baroce a fost modelată după imaginea Gării elveţiene Firbourg.

Gara Iaşi

Gara Iasi
Gara Iaşi a fost una dintre primele gări funcţionale din România, fiind inaugurantă în anul 1870. Clădirea a fost modelată după Palatul Dogilor din Veneţia şi este una dintre cele mai frumoase reprezentări ale stilului veneţian-gotic din ţară.

Gara Arad

Gara Arad
Gara Arad a fost construită în anul 1910 în forma actuală şi este unul dintre cele mai importante puncte de tranzit feroviar din Vestul ţării, atât pentru trenuri cu destinaţii din România, cât şi pentru cele de acces spre alte ţări europene.

Gara Vatra Dornei Băi

Gara Vatra Dornei Bai
În anul 1910 este ridicată Gara Vatra Dornei Băi, unul dintre cele mai importante puncte de acces la staţiune. Aspectul unic al acestei construcţii o aproie de imaginea unui castel.

Gara Piatra Neamţ

Gara Piatra Neamt
În urmă cu aproximativ 100 de ani, Gara Piatra Neamţ devenea una dintre cele mai importante puncte CFR de pe hartă. Astăzi, clădirea gării este considerată monument istoric.

Gara Sinaia

Gara Sinaia
Gara Sinaia a fost contruită în anul 1913, fiind una dintre cele mai prestigioase clădiri de acest fel, dat fiind faptul că scopul ei iniţial a fost acela de a deservi doar familia regală. Mai mult decât atât, valoarea acestui obiectiv este crescută şi de faptul că aici a fost asasinat I.Gh. Duca, eveniment marcat de o placă comemorativă.

Gara Râmnicu Sărat

Gara Ramnicu Sarat
Terminată în anul 1898, actuala Gara Râmnicu Sărat a fost cea prin care s-a schimbat traseul original al căilor ferate din această zonă. Clădirea a fost realizată de arhitectul Nicolae Michaiescu.

Gara Cluj-Napoca

Gara Cluj-Nappoca
Gara Cluj-Napoca se înscrie în rândul primelor gări din ţară, fiind inaugurată în anul 1870. Centrul feroviar face legătura cu toate oraşele României, dar şi cu numeroase destinaţii externe.

Gara Curtea de Argeş

Gara Curtea de Arges
Datând din 1898, Gara Curtea de Argeş este una dintre capodoperele arhitecturale ale lui Elie Radu, având numeroase decoraţiuni exterioare şi finisaje deosebite, cu materiale originale.

Gara Băile Herculane

Gara Baile Herculane
Considerată a fi una dintre cele mai frumoase gări din România, Gara Băile Herculane este unul dintre cele mai importante puncte de acces la staţiune, dar şi un monument istoric, ce datează din anul 1886. Realizată în stil baroc, construcţia a fost creată după modelul castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.