Romania: metode noi de preventie a cariilor dentare

Romania: metode noi de preventie a cariilor dentare

0 227

Stomatologii au la dispozitie, in premiera, in Romania, noi metode de preventie a cariilor dentare care exclud interventiile chirurgicale si alte tehnici traditionale, prin introducerea unor teste pentru detectarea factorilor de risc ai bolii.
Compania Dent Estet sustine conceptul de minima intervenție prin introducerea unui set de teste care permit detectarea timpurie a potentialilor factori de risc ai cariilor, supravegherea acestei afectiuni si, daca este necesar, tratarea acesteia.
„Prin stomatologia de minima intervenție se doreste informarea pacienților in privinta pastrarii unei igiene orale optime. Este vorba despre un set de produse si teste care indica predispozitia pentru carii, prezenta anumitor bacterii in saliva, dar si modul in care stilul de viata afecteaza sanatatea orala. Toate aceste metode au scopul de a promova stomatologia preventiva, tratarea cauzei si nu doar a simptomelor afectiunii carioase, restaurarea dintilor intr-un mod conservativ, prin utilizarea bio-materialelor, minimalizarea si eliminarea factorilor de risc in dezvoltarea cariilor”, a declarat dr. Oana Taban, coordonatorul companiei.
„Saliva Check Buffer”, testul de verificare a salivei, determina nivelul PH-ului, dar si consistenta, cantitatea si calitatea salivei, aceste caracteristici indicand existenta unor afectiuni ale glandei salivare, predispozitia pentru carii sau eroziuni dentare, precum si eficienta salivei in neutralizarea acizilor din mediul oral.
„Saliva Check Mutans”, testul de depistare a bacteriei Streptococcus Mutans, indica nivelul salivar al acestui streptococ intr-un mod simplu, nedureros si rapid. Rezultatele se obtin in numai 15 minute si sunt foarte exacte, testul fiind special creat pentru a detecta doar Streptococcus Mutans. Conform specialistilor, aceasta bacterie joaca un rol semnificativ in aparitia cariilor, iar prezenta acesteia in saliva determina gradul de risc cariogen al pacientului. De semenea, specialistii sustin ca studii recente au demonstrat ca prevalenta cariilor in randul copiilor in varsta de 12 ani este de 1,0% in Austria, 1,2% in Franta, 2,8% in Romania si 4,4% in Bulgaria.
„Plaque Indicator Kit” ofera o imagine completa a zonelor afectate de placa bacteriana, indicand nivelul de aciditate a acesteia, precum si diferentele dintre o placa bacteriana matura si una recenta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.