România, o țară captivă intereselor străine
O banca privata anunta concedieri masive si inchiderea unor sucursale;
Raluca Turcan (asta de unde a mai aparut? – n.n.) catre Dancila: ati transformat viata romanilor intr-un coșmar.
Și raspunsul premierului: ati face invidioasa si o vipera;
Ratingul Romaniei ar putea scadea de la stabil la negativ; Catalin Tenita, Geeks for Democracy (in filmele americane, geeks sunt cei mai fraieri, niste tocilari bubosi si virgini buzunariti de smecherii cu gagici frumoase – n.n.):
Puterea nu tine cont de feedback-ul primit de la societatea civila;
Mai multe ONG-uri se delimiteaza de reprezentantii societatii civile; Informatii de ultim moment – Guvernul renunta la taxarea bancilor in functie de Robor.
Si astea sunt doar o parte din titlurile gasite in online, care reflecta perfect imaginea de balamuc total care stapaneste Romania lui 2019!
Ultima stire este definitorie pentru nivelul scazut in care a ajuns tara. Dupa ce s-au batut cu pumnii-n piept ca vor amendarea bancilor, social-democratii dau impresia ca fac un pas in spate.
Unii ar spune ca e vorba de frica, la fel cum s-a intamplat si in cazul Legii offshore, promulgata intr-o cu totul alta forma decat o prezentase/ laudase liderul PSD.
Altii, din contra, dau vina pe dusmanii tot mai inversunati ai Guvernului, de juri ca-n Kiseleff 10 noul motto e „Singuri impotriva tuturor”.
Și unii, dar si altii au dreptate, semn ca debandada imbraca toate formele – si Puterea, si Opozitia, dar si societatea civila nu urmaresc bunastarea si dezvoltarea Romaniei, ci anihilarea cu orice pret a adversarului, chiar daca asta presupune nesocotirea intereselor nationale.
Societatea civila, o adunatura de parerologi habarnisti
Se spune despre ei ca au rol de paznic, sunt mereu atenti sa-l traga de maneca pe politicianul hraparet care si-a uitat menirea pentru care i s-a acordat votul.
Se spune, doar, fiindca in Romania altul a devenit rolul societatii civile. Din pacate, la noi e doar o unealta in mainile murdare ale strainilor care isi protejeaza interesele avute aici.
In Parlament, show-ul si datul cu parerea sunt de baza. Societatea civila are de unde sa se inspire.
Pe malurile Dambovitei, societatea civila musteste de parerologi. Toti stiu de toate si in realitate nimic, sunt n-spe lideri si vorbeti, cum bine ii numeste Boanchis, si niciunul nu are habar despre ce anume graeste.
Ce-i mai rau, insa, abia acum vine – nu conteaza subiectul, societatea civila stie una si buna: criticam si huiduim orice propunere venita din partea PSD! Atat si altceva nimic!
Degeaba se trimit spre consultari teme si propuneri legislative, initiative, nttt, societatea civila huiduie dinainte sa inceapa meciul. Daca-i intrebi ceva despre proiectul supus spre dezbatere, toti sunt tamaie, dar cu toate astea televiziunile continua sa le gazduiasca parerile.
Domne, sa ascultam si vocea societatii civile, iar vocea asta e ragusita de la atata improvizat pe langa subiect, nu spune nimic, exprima doar platitudini de genul „trebuie sa…”, „cerem sa se faca”, „ne-am saturat de hoti” etc. Si noi ne-am saturat, si de hoti, dar si de voi, intretinutilor!
PSD, guvernarea unde e?
Bine, este si vina social-democratilor fiindca se uita in gura plina de plombe nereusite a societatii civile romanesti. In loc sa-si vada de programul de guvernare care le-a adus milioane de voturi si sa faca asta cu demnitatate, autoritate si spirit hotarat, PSD-ul pierde vremea aplecand urechea la mesajul „Strazii”.
Iar in politica, aceeasi situatie. Avem un presedinte care nu se sinchiseste de nevoile Romaniei, un guvernator de Banca Nationala care din cand in cand imbraca roba de avocat al finantei mondiale si ne ameninta ca vine jihadul bancar daca nu acceptam rate mai mari si credite impovaratoare, plus o Opozitie hamesita de atata amusinat pe langa ciolan.
Prizoniera unui astfel de sistem bolnav, concluzia nu poate fi alta decat ca Romania este o tara captiva intereselor straine. Se dau batalii grele, dar nu pentru prosperitatea noastra, ci a colonizatorilor nostri.