ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ! Este România de azi o bază militară precum...

ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ!
Este România de azi o bază militară precum Cuba pe vremea lui Hrusciov?

0 771

Mai mult, surse militare au declarat pentru „Adevărul” că aviaţia militară rusă a trecut la antrenamente dedicate(!!) pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra Scutului antirachetă de la Deveselu. Uau!!
Concret, „cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate.   
Nu o dată responsabilii militari ruşi au arătat cu degetul spre Deveselu susţinând că scutul are potenţial ofensiv, lucru negat de mai multe ori de omologii români şi americani.      
Generalul Alexandru Grumaz consideră că Rusia pregăteşte acum o nouă Cortină de fier. „Rusia pune în practică în zona Mării Negre chiar şi exerciţii militare nenotificate alianţei NATO.  
Evident, responsabilii militari ruşi se reîntorc la doctrina din timpul Razboiului Rece şi fac stocuri imense de tancuri, blindate, sisteme de rachete antinavă sau antiaeriene. Crimeea este un uriaş depozit de armament aşa cum în timpul Războiului Rece acest rol a fost rezervat Transnistriei. Moscova are scopul declarat de a ajunge cea mai mare armată din lume, ambiţie care, din cauza cheltuielilor  mari, ar putea aduce o situaţie asemănătoare cu cea din 1991, când s-a produs colapsul URSS”,
a subliniat generalul Alexandru Grumaz.  

Bucureştiul pare ca nu vede pericolul care vine de la Moscova   
La rândul său, generalul Constantin Degeratu susţine că Rusia are pentru această zonă un plan bine pus la punct. „Au început să-l pună în practică în anul 2014 şi sunt foarte riguroşi.  Foarte grav este că şi-au dezvoltat puternic flota Mării Negre.   
Resposabilii de la Bucureşti nu văd pericolul care vine dinspre Rusia   Şi nu vorbim numai de numărul de nave, ci şi de categoriile de arme care au intrat în dotarea acestora. Mai mult, a fost dezvoltată şi o putenică latură de desant naval.
Cu toate astea resposabilii de la Bucureşti nu văd pericolul care vine dinspre Rusia”, a precizat…cam exagerat generalul Constantin Degeratu.
De fapt, sunt aceleasi Manevre tipic sovietice;  
„Din păcate această atitudine agresivă a ruşilor a intrat în cotidian încât putem spune că nimic nu mai este nou pe frontul de Est.
Prin aceste manevre, Moscova îşi atinge două scopuri. În primul rând îşi antrenează militarii, dar, mai important, induc sentimentul de teamă în zonă Mării Negre şi nu numai.
Este o tactică tipic sovietică pe care Putin a învăţat-o foarte bine”, este de părere fostul director al SRI, Costin Georgescu. Ceea ce se urmareste,ste insa altceva,aparent mai subtil: Prin asemenea manevre militare, ruşii induc 
sentimentul de teamă în zonă Mării Negre.   
„Ar fi poate ,obligatoriu să avem şi noi direct cu ce să ne apărăm,  Din păcate, ritmul de înzestrare al Armatei este inca unul deficitar. Parca nu suntem în stare să cheltuim eficient cei doi la sută din PIB aşa cum ne-am angajat. Şi mai avem o problemă.
Din respectivul procent pentru Apărare, din cei 2 la sută deocamdata sunt achitate şi pensiile militare.  Oricum, cei care sunt responsabili acum fac un joc periculos pentru că, prin deciziile lor, pun în pericol chiar şi siguranţa României”, precizează Costin Georgescu.   

Cum răspund americani   
Cea mai importantă prezenţă militară americană în România din punct de vedere al tehnicii de luptă, dar şi al numărului de militari este întâlnită la Baza Mihail Koglniceanu. 
Aici funcţionează o masivă componentă aeriană, dar a fost plasată şi o brigadă de blindate, militarii americani efectuând rotaţiile clasice de personal ca în orice altă bază americană din Europa. În plus, aici au fost plasate şi celebrele tacuri M1 Abrams.    
Apoi la Deveselu, avem sistemul de apărare antibalistic Aegis Ashore, care va fi dotat cu rachete de ultima generaţie de tip Block IIA şi care este operat de militari americani.    
În fine, ultimul obiectiv în care operează militarii americani este Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde US Air Force investeşte masiv. Astfel aici vor putea fi operate printre altele dronele înarmate MQ-9 , dar şi avioane militare americane de transport Lockheed C-5 Galaxy sau Boeing C-17.
Oricum, în ultimii ani, prin rotaţie, la Câmpia Turzii, forţele americane au amplasat vestitele avioane de vânătoare  F-15 Eagle , dar şi temutele aparate de atac la sol A-10 Thunderbolt II.
Apoi, căte un distrugător sau câte o nava de asalt ajunge periodic la Constanţa, iar avioanele româneştii  F-16 intrate recent în serviciu fac diverse exerciţii cu colegii lor americani uneori fiind vorba chiar de avioane de luptă de ultimă oră F-22 sau chiar de bombardiere B-52.   
Si licitaţia pentru dotarea cu baterii de rachete de coastă care ne-ar apăra de navele de luptă ale Rusiei intră, în sfârşit, pe linie dreaptă. Concret, cel puţin trei firme mari producătoare şi-au luat avizele de securitate necesare în astfel de tranzacţii.
Pentru acest contract al MApN pot aplica acum MBDA (racheta Exocet MM40 Block 3), Boeing Defense, Space & Security(Harpoon ) şi Saab Bofors Dynamics (cu sisteme  RBS).   
Anunţate cu mare tam-tam, marile programe de înzestrare ale Armatei Române au rămas însă în proiect din diverse motive. Este vorba de programele de dotare cu blindate, corvete, camioane .  

În 2018 s-au derulat cu succes şi s-au făcut plăţi de câteva miliarde doar pe marile contractele negociate direct, Guvern-Guvern. 
Este vorba de achiziţionarea sistemul de apărare anti-aeriană Patriot şi a lansatoarelor de rachete HIMARS, mai ales caRusia s-a dotat cu rachete proiectate „special pentru a lovi si România“ .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.