România și-a cedat securitatea alimentară Ucrainei anul trecut, înainte de securitatea cibernetică

România și-a cedat securitatea alimentară Ucrainei anul trecut, înainte de securitatea cibernetică

1 174

Trădările de neam și țară nu mai contenesc în România, fiecare guvern parcă ar participa la o competiție cu impuse, ca la olimpiada de gimnastică. Numai că în acest caz impusele sunt opera clicii bruxelleze, arondată intereselor Ucrainei și ostilă intereselor românești, sau ungurești, după caz. Ne trezim astfel că în pofida asigurărilor mincinoase ale guvernului ipocrit al lui Ciolacu, suntem cei mai mari importatori de subproduse agricole ucrainene, și toxice și concurente neloial pe piața românească.
Toamna trecută Ciolăcel Minciunel ne susura printre fălcile-i impozante că românia a impus nu știu ce aberații de acredități Ucrainei pentru a proteja piața internă agricolă. Nimic mai departe de adevăr decât acestă gogoașă a buzoianului uplută cu aroma pestilențială a minciunii netrebnice.
În fapt Ciolacu nu urmărește altceva decât, ad literam, ordinele ticăloșite ale Comisiei de Agricultură a UE, care a trasat clar tuturor țărilor europene cu export semnificativ de produse agricole și alimentare să cedeze această piață Ucrainei, pentru că vezi Doamne! este apăsată de război, unul în care singură s-a băgat ca un sticlete prost în laț.
Pentru că Polonia nu a înghițit enormitatea bruxelleză a rămas ca România să-și falimenteze programatic agricultura și să cedeze locul său de prim exportator de produse agricole din Europa și poziția de lider al pieței cerealelor europene Ucrainei, urmând ca producția sa internă de cereale să fie înlocuită cu importuri ucrainene.

Guvernul slugarnic al lui Ciolacu frizează trădarea de țară
De aceea a și fost schimbat Daea de la Agricultură, pentru că nu vedea cu ochi buni această trădare națională, de fapt guvernamentală. România urmează să fie eliminată ca producător semnificativ de produse agricole, deși contextul avertismentelor cu privire la o viitoare foamete mondială n-a fost niciodată mai acut. Aceasta înseamnă că România își sacrifică securitatea alimentară pentru importurile ucrainene, deci unele realizate dintr-o țară nealiată cu România în niciun organism euro-atlantic, un dușman acerb al țării noastre de-a lungul istoriei.
Dacă acest aspect nu frizează infracțiunea de trădare de țară, atunci nu știm ce altceva s-ar putea califica mai bine. Poate vinderea Petrom, principala arteră energetică a țării, poate concesionarea exploatării aurului de la Roșia Montana pe mai nimic, sau poate cedarea intereselor cibernetice ale României Ucrainei prin interconectarea informatică prin tehnologie europeană cu această țară aflată într-un război fratricid cu sora ei mai mare.
Articolul din Știri pe Surse de joi este relevant în această privință, evidențiind faptul că noi, cei mai mari exportatori de produse agricole din UE importăm de la ucraineni tot produse agricole în cantități record, înaintea Chinei și Turciei. Totul după ce le-am cedat și căile navigabile pe Dunăre, facilitățile portuare și prioritatea pe căi ferate pentru facilitarea exportului ucrainean de cereale prin România, țară prin definiție concurentă cu Ucraina la producție agricolă și export de produse agricole.
Asta, în timp ce agricultorii români se află pe străzi la protest, iar șeful APIA a tăiat la ordin guvernamental compensațiile bănești pentru fermierii români.

Potrivit acestui cotidian online: 
România, China și Turcia au fost în 2023 cei trei mari importatori de produse agricole ucrainene.
Informația a fost făcută publică de Institutul de Economie Agrară (IAE) din cadrul Centrului Național de Cercetare, prin persoana directorului adjunct al IAE, Mikola Puhaciov, citat de un corespondent al Ukrinform și preluat de Rador Radio România.
România a ieșit în premieră pe primul loc printre marii importatori de produse agricole ucrainene, cu importuri totalizând 2,875 de milioane de dolari. Mărfurile importate de România reprezintă 13% din exporturile agricole ale Ucrainei.(sic!)
China s-a clasat pe locul doi, cu importuri agricole totalizând 2.220 de milioane de dolari. Față de 2022, importurile agricole ale Chinei din Ucraina au crescut cu 18%. Ei îi revine un procent de 10% din exporturile agricole ucrainene.
Turcia a importat produse agricole în valoare de 1.994 de milioane de dolari, ieșind pe locul trei, cu 9% din totalul exporturile agricole ale Ucrainei.
Puhaciov a declarat că din cauza restricțiilor impuse de Polonia importurilor agricole din Ucraina țara a încetat să fie cel mai mare importator din lume de produse agricole ucrainene, valoarea totală a importurilor poloneze reducându-se cu o treime, la 1.797 milioane de dolari.
Ceilalți mari importatori de produse agricole ucrainene din top 10 sunt: Spania (1.765 milioane de dolari), Olanda (1.274), Egipt (1.066), Italia (1.045), Germania (862) și Ungaria (471). Aceste țări au asigurat în 2023 69% din veniturile în valută ale agricultorilor ucraineni.” se arată în articolul elocvent din Știri pe Surse.
În acest moment guvernul lui Ciolacu este pe cale să-i păcălească fermierii români să abandoneze protestul, după ce a încercat o divide et impera între transportatori și agricultori. Minciuna frumos ambalată pentru fermierii români va fi detonată în spațiul public luni după organizarea a nu știu cărui comitet, timp în care România va continua să importe nelegal, inconștient și iresponsabil produse alimentare și agricole ucrainene și pe parcursul acestui an și-și va sabota în continuare proprii fermieri, sacrificându-și deliberat propria agricultură la ordin extern, aspect, cum am mai spus, care frizează infracțiunea de înaltă trădare de țară.Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.