Romaniei sub o noua procedura de infringement

Romaniei sub o noua procedura de infringement

0 254

Romaniei sub o noua procedura de infringement
Comisia Europeana (CE) a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei in privinta masurii de limitare a autorizarii antrepozitarilor fiscali doar la cei autorizati pentru productia de produse energetice, care a fost inclusa in Ordonanta de urgenta nr. 54/2010 de modificare a Codului fiscal, potrivit Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania. In luna ianuarie, UNTRR a sesizat Comisia Europeana cu privire la incalcarea legislatiei europene prin masurile cuprinse in Ordonanta de urgenta nr. 54/2010.
Joi, reprezentantii CE au transmis o scrisoare UNTRR in care arata ca Executivul UE a declansat deja procedura de infringement impotriva Romaniei privind antrepozitele fiscale.
Antrepozitul fiscal este locul, aflat sub controlul autoritatii fiscale competente, unde produsele accizabile sunt produse, transformate, detinute, primite sau expediate in regim suspensiv de plata accizelor de catre antrepozitarul autorizat in exercitiul activitatii. Un antrepozit fiscal poate functiona doar in baza unei autorizatii emisa de comisia constituita in acest scop in cadrul Ministerului Finantelor Publice.
Procedura consta in notificarea statului membru cu privire la o problema identificata de Comisie referitoare la conformitatea sau punerea in aplicare a dreptului comunitar, solicitandu-i-se acestuia sa formuleze observatii cu privire la aceasta problema, intr-un interval de timp limitat.
In cazul in care statul membru nu a raspuns notificarii sau daca raspunsul este insuficient, iar incalcarea identificata continua, Comisia Europeana va emite o opinie motivata care va stabili in mod clar, precis si detaliat motivele pentru care Comisia considera ca statul membru a incalcat dreptul comunitar si indica textele comunitare incalcate, precum si practica Curtii Europene de Justitie in aceasta materie. Prin aceasta, Comisia invita statul membru sa se conformeze si ii acorda, in acest scop, un nou termen limita.

Daca dupa epuizarea celor doua faze incalcarea regulilor comunitare persista, Comisia poate sesiza Curtea Europeana de Justitie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.