Romanii erau mult mai apropiati de cultura in perioada comunista

Romanii erau mult mai apropiati de cultura in perioada comunista

0 139
Regretul pentru acele vremuri a fost exprimat la Brasov de pictorul, graficianul si academicianul Sorin Dumitrescu, presedintele fundatiei si editurii Anastasia. Discipol al maestrului Corneliu Baba, Sorin Dumitrescu a lasat sub Tampa trei carti. Intr-una din ele, artistul  contesta rolul icoanei in viata spirituala a crestinilor.
Volumul Gorduz, sculptura contine, pe langa detalii importante din viata artistului despre care Sorin Dumitrescu afirma ca este mai important decat Brancusi, fotografii ale tuturor pieselor artistului gasite pana in momentul publicarii volumului
Editorul a anuntat chiar ca va trimite volumul Gorduz sculptura marilor sefi de stat din lume si liderilor europeni.
Jurnalul intarziat al lui Samuil Rosei cuprinde descrieri din culise si amanunte picante din viata marilor astisti din regimul comunist, scrise intr-un jurnal de Samuil Rosei, un organizator de expozitii din acele vremuri. Sorin Dumitrescu spune ca Jurnal Intarziat se citeste seara, inainte de culcare, si este una dintre cele mai teribile fresce ale culturii romanesti.
In volumul Noi si icoana, academicianul Sorin Dumitrescu contesta rolul icoanei in viata spirituala a crestinilor. Artistul foloseste exemplul protestantilor, care nu se inchina la icoane nici in lacasurile lor de cult.
Pictorul, prieten apropiat al poetului Nichita Stanescu si-a declarat la Brasov nostalgia pentru apropierea de cultura a poporului din timpul perioadei comuniste.
IniÈ›iator È™i curator al galeriei Catacomba, care s-a remarcat în anii 1992-2001 prin promovarea  în spaÈ›iul dezbaterii publice a unei arte de mare anvergură spirituală, Sorin Dumitrescu este membru corespondent al Academiei Române din anul 2006.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.