S C R I S O A R E ...

S C R I S O A R E D E S C H I S A
CÄ‚TRE COMISIA EUROPEANÄ‚

0 225
O nouă scrisoare în atenÈ›ia preÈ™edintelui Comisiei Europene
Trei intelectuali romani către Jose Manuel Barroso: "SfătuiÅ£i-l pe domnul Băsescu să-ÅŸi dea demisia imediat spre binele României"
 
"S C R I S O A R E  DESCHISA CÄ‚TRE COMISIA EUROPEANÄ‚"
Din partea mai multor organizatii ale Societăţii Civile, vă informăm că poporul român suveran – prin votul său constituÅ£ional la referendumul din 29 iulie 2012 – a decis ca domnul Traian Băsescu să plece din funcÅ£ia publică în care a fost pus de acelaÅŸi popor suveran. O majoritate covârÅŸitoare de 87% din cei 8,4 milioane de cetăţeni care au participat la vot – a aprobat demiterea. Vă mai precizăm că voturile pentru demitere au fost în număr de 7,4 milioane, faţă de 5,27 milioane voturi cu care a fost ales în funcÅ£ie domnul Traian Băsescu în anul 2009.
Poporul român suveran v-ar fi recunoscător dacă – în al doisprezecelea ceas – l-aÅ£i sfătui pe domnul Traian Băsescu să-ÅŸi dea demisia imediat, să se comporte ca un om politic raÅ£ional ÅŸi responsabil. În felul acesta, s-ar pune capăt crizei politice pe care a provocat-o prin acÅ£iunile sale dictatoriale ÅŸi prin violările repetate ÅŸi grave ale ConstituÅ£iei ţării.
 
1. Dacă veÅ£i considera util, vă vom trimite toate studiile ÅŸi analizele noastre publicate în ultimii ani cu privire la abuzurile ÅŸi abaterile regimului Băsescu, la violările grave ale ConstituÅ£iei.
 
3. Curtea ConstituÅ£ională a decis la data de 2 august 2012 să se procedeze la reverificarea ÅŸi actualizarea listelor electorale permanente urmând să se pronunÅ£e la data de 12 septembrie 2012.
 
4. Cvorumul de participare a fost îndeplinit, după cum arătăm mai jos.
 
5. Datele oficiale privind numărul celor înscriÅŸi în listele electorale permanente ÅŸi scăderea dramatică a populaÅ£iei sunt următoarele: ÎnscriÅŸi în listele electorale permanente anul 2004 – 18,45 milioane anul 2008 – 18,46 milioane anul 2012 – 18,31 milioane  
Datele oficiale ale Institutului NaÅ£ional de Statistică privind evoluÅ£ia populaÅ£iei: anul 2000 – 22,435 milioane anul 2004 – 21,673 milioane anul 2008 – 21,504 milioane anul 2012 – 19,040 milioane
a) Scaderea populatiei :
În anul 2004 faţă de anul 2000 – 762 mii În anul 2008 faţă de anul 2004 – 170 miiÎn anul 2012 faţă de anul 2008 – 2.460 mii a) În anii regimului Băsescu (2004 – 2012), cifra din listele electorale permanente a rămas practic neactualizată (18,3 – 18,4 milioane), în timp ce populaÅ£ia stabilă a scăzut cu 2,6 milioane de persoane în cei 8 ani,
b) Faţă de anul 2000, populaÅ£ia a scăzut cu 3,4 milioane persoane ! 
c) Este evident că la o populaÅ£ie totală de 19,04 milioane persoane nu poÅ£i avea 18,3 milioane persoane cu drept de vot, cum apar în listele electorale permanente ÅŸi cum în mod greÅŸit susÅ£ine domnul Băsescu; 18,3 milioane persoane cu drept de vot reprezintă o cifră care nu corespunde realităţii. Din cifra de 19,04 milioane trebuie să scădem populaÅ£ia cu vârsta sub 18 ani (18,3% – 18,4% ponderi publicate de Institutul NaÅ£ional de Statistică) pentru a determina în mod corect cifra totală privind persoanele cu drept de vot.
 
6. Dacă pornim de la populaÅ£ia de 19,04 milioane persoane stabilită la recensământ ÅŸi scădem persoanele sub 18 ani (cca. 3,5 – 3,7 milioane), rezultă un număr de electori de 15,5 milioane (sau 16,5 milioane dacă se Å£ine seama de migraÅ£ie). Cu aceste cifre se compară cei 8,4 milioane persoane care au votat ÅŸi rezultă că a fost atins ÅŸi depăşit cvorumul de participare (50% + 1).  Toate acestea în condiÅ£iile în care domnul Băsescu ÅŸi PDL – contrar ConstituÅ£iei ÅŸi legii partidelor – au organizat public boicotul referendumului, chemând cetăţenii la neparticipare. În acest boicot s-a implicat ÅŸi premierul Ungariei, Victor Orban, care a venit în România ÅŸi a îndemnat populaÅ£ia de etnie maghiară să nu participe la vot. Este evident că aceste două acÅ£iuni contravin principiilor statului de drept ÅŸi ale democraÅ£iei.  Cvorumul de participare a fost impus incorect (contrar ConstituÅ£iei ţării, contrar recomandărilor Comisiei de la VeneÅ£ia, contrar faptului că la declanÅŸarea suspendării ÅŸi a referendumului era în vigoare altă lege care nu prevedea cvorumul de participare).
 
7. În mod greÅŸit, domnul Băsescu ÅŸi adepÅ£ii săi susÅ£in cifra eronată de 18,31 milioane din listele electorale permanente, care nu au fost corectate ÅŸi actualizate, astfel încât să reflecte situaÅ£ia reală de scădere dramatică a populaÅ£iei. Au existat mari deficienÅ£e de care răspund domnul Băsescu ÅŸi guvernele care s-au succedat.
 
8. În mod greÅŸit, domnul Băsescu ÅŸi adepÅ£ii săi se opun reverificării la nivelul unităţilor teritoriale a cifrei de 18,31 milioane din listele electorale permanente, cum a decis iniÅ£ial Curtea ConstituÅ£ională în Hotărârea sa nr. 3 din 2 august 2012.
 
9. PreÅŸedintele CurÅ£ii ConstituÅ£ionale, domnul Augustin Zegrean, a greÅŸit grav în faÅ£a poporului român, prin plângerea sa  la organismele europene, în legătură cu „presiunile” ce s-ar face asupra independenÅ£ei CurÅ£ii ConstituÅ£ionale. Vom reveni cu analiza noastră pe baza documentelor făcute public. 10. DeÅŸi nu am dorit, am fost nevoiÅ£i să ne adresăm Dvs. pentru ca să fiÅ£i informaÅ£i corect din partea societăţii civile din România ÅŸi pentru a combate dezinformările făcute la organismele europene de către domnul Băsescu ÅŸi adepÅ£ii săi.
 
11. Vă vom scrie mai multe scrisori pentru ca Dvs. să aflaÅ£i adevărul ÅŸi să puteÅ£i face judecăţi drepte.
 
12. Scrisori similare vom transmite ÅŸi Doamnei Cancelar al Germaniei , Angela Merkel ÅŸi Doamnei Comisar european , Viviane Reding.
 
13. Vă rugăm să-l sfătuiÅ£i pe domnul Băsescu să-ÅŸi dea demisia imediat spre binele poporului român ÅŸi al României!  
 
Cu deosebită consideraÅ£ie,Grupul de IniÅ£iativă „Reînnoirea” Florea Dumitrescu,  fost Ministru al FinanÅ£elor ÅŸi Guvernator al Băncii NaÅ£ionale a României Gheorghe Stroe,  fost Prim-viceguvernator al Băncii NaÅ£ionale a României Cristian Apostol, expert financiar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.