Salariile profesorilor marite cu 100 la suta in 2008 fata de 2004
Dupa o greva esuata in care sindicatele de profesori nu s-au putu pune de acord daca este sau nu momentul declansarii unei noi greve generale, acestia temandu-se ca vor ramane si fara revendicari si fara bani in prag de sarbatori, asa cum s-a mai intamplat, iata ca apar declaratii imbucuratoare din partea politicienilor.
??????????? Contestatul ministru Adomnitei, unul dintre cei mai tineri ministri din cabinetul Tariceanu, ii asigura pe profesori ca, in anul 2008, li se vor mari salariile cu 100% fata de anul 2004. Fabuloasa suma, numai ca in cei 4 ani, preturile si inflatia au continuat sa creasca, asa ca aceasta declaratie nu are rostul decat sa arunce praf in ochi, ca de fiecare data.
??????????? Aflat intr-o vizita in interes de serviciu la Vatra Dornei, sambata, 17 noiembrie, acesta a declarat?: „Stiu ca salariile reprezinta o motivatie foarte importanta pentru dumneavoastra si nici eu, nici Guvernul pe care-l reprezint, nu suntem imuni la aceasta necesitate. Vom face toate eforturile in acest sens, iar negocierile cu sindicatele vor avea loc cat de curand”.
??????????? Ministrul a explicat faptul ca aceasta majorare va fi determinata de reformele pe care sitemul de invatamant din Romania le va suferi?: descentralizarea sistemului, structurii anilor preuniversitari obligatorii, schimbarea sistemului de admitere si evaluare a elevilor, incurajarea educatiei timpurii.
??????????? Ministrul Adomnitei are planuri marete, ca sa nu le spunem utopice, pentru viitorul apropiat, infierbantandu-se in declaratii de genul?: „Vreau sa facem din scoala un loc atat de atragator – prin conditiile de cazare, clase, materiale didactice si pregatirea resursei umane – incat atat copiii, cat si parintii lor sa inteleaga cat de important e sa se educe. Cele mai multe cazuri de abandon se inregistreaza la sfarsitul clasei a VIII – a. Sunt mai multe cauze – saracia, faptul ca parintii nu mai au cum sa-i intretina si-i trimit la munca sau pentru ca elevul pica examenele. De aceea, vreau sa facem campusuri, de aceea le dam bani prin programul «Bani de liceu», de aceea schimbam sistemul de intrare la liceu. Prevenirea abandonului scolar, in aceste conditii, nu mai este doar responsabilitatea parintelui, ci a noastra – a mea, a dvs., a societatii in general. Daca un copil de7 ani nu vine la scoala, atunci vina este exclusiv a noastra, a tuturor, pentru ca nu facem eforturi suficiente sa-l ajutam”, a declarat acesta, citat fiind intr-un comunicat de presa postat pe site-ul guvernului.