Salina artificiala in Centrul Civic Brasov
Se intelege, sper, de catre toti, ca nu se va scoate sare pentru muraturi de acolo, ci aceasta salina artificiala va sluji in scopuri terapeutice, astfel Brasovul avand sanse sa devina statiune balneoclimaterica.
Sapte tone de sare vor sta la dispozitia brasovenilor care sufera de alergii sau afecþiuni ale aparatului respirator. Se cunosc efectele pozitive ale aerului salin in aceasta privinta
De cateva saptamani, in Centrul Civic din Brasov functioneaza prima salina artificiala din judet. In functie de rezultate si succes patronii au intentia de a mai construi asemenea saline artificiale
O sedinta de circa o ora in salina din buricul targului este egala, sustin specialistii si proprietarii, cu o zi petrecuta la mare. Ideea nu le-a venit intamplator.
Tinerii, sot si sotie, au vazut asa ceva in strainatate, mai precis in Polonia, unde, spun ei, mergeau odata pe an.
„De ce sa nu imbinam si necesarul, pentru ca sotia avea nevoie de asa ceva, cu o afacere care, pana la urma, este benefica si pentru ceilalti din jurul nostru”, este de parere tanarul Imbre Eduard, proprietarul salinei.
Sarea folosita este adusa din muntii Himalaya, de la o salina din Polonia si din Marea Moarta.
Bun, dar aici ma intreb: noi, in Romania, nu avem sare de aceeasi calitate, sau poate chiar mai buna? Sau s-a tinut cont de cosmopolitismul romanilor, care se dau in vant dupa produse de import?
Iata ce spun proprietarii in aceasta privinta: ei afirma ca au ales sarea din aceste locuri pentru ca aceasta ar fi cea mai bogata in minerale din lume. Climatul camerei contine iod, potasiu, magneziu, calciu, brom si sodiu. Toate au un efect extrem de calmant si care reduce oboseala si stresul.
„Oamenii vin aici ca sa isi intareasca sistemul imunitar si sa scape de problemele de genul astmului bronsic, ale sinuzitei si cred ca as mai putea enumera multe astfel de probleme”, a adaugat Imbre Eduard.
Iata si parerea unei cliente a acestei saline artificiale:
„Sunt pensionara si nu-mi permit mereu sa merg la Praid si cum am aflat de acest loc imediat am procedat la contactarea acestei noutati pentru noi. Efectiv simt ca ma usureaza la respirat”.
Investitia in acesta afacere a ajuns la 20.000 de euro. Tinerii afaceristi vor insa sa devina singurii importatori de panouri de sare din tara. Acestea pot fi folosite in amenajari interioare in orice spatiu, de la camera copilului si pana la salile de conferinta ale hotelurilor, fireste, corespunzator dozare.
Iata si pretul: o sedinta la grota salinã costa doar 13 lei. Aceasta are efect benefic atat asupra sanatatii propriu-zise, cat si in scopul relaxarii sistemului nervos si a organismului.
Elevii, studentii si pensionarii au reducere. Acestia vor intra la o sedinta doar contra a 10 lei.
Cei care se duc pentru prima data la aceasta grota au reducere 50%, iar un abonament de cinci sedinþe ajunge la 55 de lei, pe cand unul lunar, care permite accesul nelimitat, costã 150 de lei.
Nu ramane decat sa mergeti si sa va convingeti.
Dan Bota