Saptamana viitoare, parlamentarii incep sesiunea parlamentara

Saptamana viitoare, parlamentarii incep sesiunea parlamentara

0 270

Le-ajunge parlamentarilor atat vacanta, trebuie sa se mai apuce si de treaba. Saptamana viitoare, parlamentarii incep sesiunea ordinara de primavara. Camera Deputatilor si Senatul sunt convocate pentru prima sesiune parlamentara ordinara pe 5 februarie, la ora 14,00. Guvernul a transmis Parlamentului, spre dezbatere, 41 de proiecte legislative prioritare. Dintre acestea, 19 sunt la Senat, iar 23 la Camera Deputatilor. De asemenea, legislativul va dezbate, in aceasta sesiune, 90 de proiecte de lege care nu au fost inca aprobate de executiv.


Senatul va dezbate proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, in calitate de camera decizionala, iar Camera Deputatilor Legea referendumului.


?


In programul legislativ al guvernului pentru anul 2007, Ministerul Afacerilor Externe are inscrise sase proiecte de lege, dintre care prioritare sunt actul normativ privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni si cel privind votul prin corespondenta.


Ministerul Integrarii Europene are inscrise trei proiecte de lege, printre care cel privind modul de alocare si utilizare a instrumentelor structurale, precum si a cofinantarii alocate de la bugetul de stat in bugetul institutiilor implicate in gestionarea cooperarii teritoriale si proiectul de lege referitor la alegerea autoritatilor administratiei publice locale.


Ministerul Finantelor Publice are inscrise 32 de proiecte de lege, printre acestea fiind si cel privind datoria publica sau cel pentru organizarea si functionarea jocurilor de noroc.


Ministerul Apararii are opt proiecte de lege, Ministerul Administratiei si Internelor – 21, printre acestea din urma aflandu-se si proiectul referitor la sistemul unitar de salarizare a functionarilor publici si cel privind criza financiara si a insolventei unitatilor administrativ-teritoriale, Codul administrativ si cel de procedura administrativa.


La randul sau, Ministerul Justitiei a inscris in programul legislativ 25 de proiecte, printre care proiectul legii cetateniei romane, Codul Penal – cu termen de prezentare in guvern in luna mai, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila – cu termen de prezentare in guvern in decembrie.


Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a inscris 25 de proiecte de lege, printre care unul privind formarea profesionala continua sau unul privind migratia fortei de munca.


Ministerul Economiei si Comertului va prezenta in guvern 17 proiecte de lege, printre prioritati fiind proiectul de lege despre masurile de garantare a sigurantei aprovizionarii cu gaze naturale si proiectul legii investitiilor.


Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si-a propus sa promoveze 29 de proiecte, printre acestea unul privind organizarea camerelor agricole, proiectele de lege despre organizarea de piata in sectorul legumelor si fructelor prelucrate si in cel al legumelor si fructelor proaspete, proiectul de lege pentru organizarea, administrarea si folosirea pajistilor si cel privind protectia, ameliorarea si utilizarea durabila a solurilor.


Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor va pregati 15 proiecte de lege, printre care cel privind raspunderea de mediu cu referire la masurile de prevenire si reparare si proiectul de lege-cadru a chimicalelor.


Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a inscris in programul legislativ 19 proiecte de lege, printre care proiectul Legii locuintei si cel pentru aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – sectiunea VI, Zone turistice.


Ministerul Educatiei si Cercetarii a inscris 11 proiecte de lege, printre care proiectul legii invatamantului preuniversitar si proiectul de lege privind invatamantul superior.


Ministerul Culturii si Cultelor va prezenta in guvern 12 proiecte de lege, printre care proiectul privind institutiile si companiile de spectacole si/sau concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, proiectul despre protejarea patrimoniului tehnic si industrial, cel referitor la protejarea patrimoniului cultural imaterial.


Ministerul Sanatatii Publice a inscris cinci proiecte de lege in programul legislativ pe 2007, printre care prioritar este proiectul de lege privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sistemul sanitar.


Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a inscris in programul legislativ patru proiecte, dintre care prioritare sunt proiectul de lege privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta si cel privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice.


Secretariatul General al Guvernului are cinci proiecte de lege, dintre care prioritar este cel privind organizarea statisticii oficiale, iar Cancelaria primului-ministru a inscris 26 de proiecte, printre care Codul constructiilor, proiectul de lege privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante si/sau metode dopante, cel privind reglementarea unor practici comerciale incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si de armonizare a legislatiei privind protectia consumatorilor cu legislatia europeana.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.