Sarbatoare in Poiana Narciselor, duminica, 24 mai 2009
In acest week-end, in apropierea Brasovului va avea loc cel mai frumos si gingas festival al anului. Este vorba despre o serbare dedicata florii cu cel mai bogat si imbietor parfum: narcisa. Aceasta planta a lunii mai este sarbatorita in fiecare an prin cat si voie buna, la sfarsitul lunii florilor.
Si cum aceasta serbare nu putea fi organizata in alta parte decat in Poiana Narciselor din Satul Vad, judetul Brasov, va invitam cu totii sa va bucurati de soare si un parfum ametitor in compania unui cant romanesc din folclor.
Rezervatia naturala „Poiana Narciselor” situata la 4 km de Sercaia, in satul Vad, se pregateste de sarbatoare.
„Festivalul Narciselor”, care a ajuns la cea de-a IX a editie, va avea loc duminica, 24 mai, incepand cu ora 10:30.
Poiana Narciselor este situata in apropierea Vadului, monument unic in Europa si chiar in lume, in ceea ce priveste peisajul floristic si suprafata de 400 hectare pe care se intinde, amplasament in care anual se desfasoara traditionalul „Festival al Narciselor”, prilej cu care nenumarati turisti vin sa se relaxeze si sa admire aceasta splendoare a naturii.
Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov si S.C ARO Palace Brasov impreuna cu primaria comunei Sercaia.
Programul evenimentului:
10:30-11:00 primirea invitatiilor
11:00-11:30 Festivitatea de deschidere
11:30-16:00 Serbare campeneasca
Spectacol folcloric sustinut de: copii de la Scolile generale din Sercaia Ansamblul folcloric “Cerbul Carpatin” al S.C. ARO PALACE din Brasov si taragotistul GHEORGHITA RADU.
Invitatii de onoare sunt:
DUMITRU FARCAS
CRISTIAN POMOHACI
NICOLAE MURESAN
MARIANA SANDRU
CLAUDIA MIRITESCU
ORCHESTRA „TARA BIRSEI” IMPREUNA CU GRUPUL DE SOLISTI „TARA BIRSEI”
Narcisa (genul Narcissus) este o floare frumos mirositoare, nativa in Europa, nordul Africii si Asia. Termenul de narcisa vine de la mitul frumosului tanar Narcis din mitologia greaca, tanar care s-ar fi indragostit de chipul sau. Legenda spune ca floarea a aparut la moartea sa, chiar pe mormantul sau.