Scaldatul iarna, la Brasov

Scaldatul iarna, la Brasov

0 495

Cu toate ca posibilitatile de scaldat, iarna – de fapt si vara – sunt limitate la Brasov, atat localnicii, cat si zeci de turisti sositi sa-si petreaca minivacanta la munte, n-au pregetat sa stea zeci de minute la coada, la parcul acvatic acoperit brasovean, pentru a prinde un bilet de intrare.
Aceasta insistenta este pusa pe seama unui remediu fara gres impotriva mahmurelii ce se instaleaza in om dupa ce, cateva zile si nopti, principala preocupare a multora a fost sa „rada” tot ce aveau pus in fata, in farfurii sau pahare. Este vorba de o baie, mai lunga sau mai scurta, intr-un bazin cu apa incalzita la 30 de grade, bazinul aflandu-se sub acoperis.
Cei cu mai mult curaj si mai multa vointa au facut tura dupa tura de bazin, continuand „tratamentul” si prin salile de fitness, in primul rand pentru a scapa de surplusul de calorii acumulate la mesele imbelsugate – cine isi permite un bilet de 90 lei/zi la parcul acvatic, acela a avut si masa plina! – dar si pentru a reintra intr-o forma necesara pe la servicii, maine.
Au existat si unii – mult mai putini, este drept, decat o fac cei din tarile nordice sau Rusia – care au indraznit o scalda in aer liber, pentru calire totala. Bineinteles ca nu la copca, ci doar in bazinele in aer liber.
Cine nu a mai gasit destul „timp” prin buzunare, s-a multumit si cu doua – trei ore in salile de fitness, ceva mai ieftine.
Insa cea mai buna reteta pentru a scapa de aceste „greutati” post-sarbatori este o sanatoasa plimbare, pe jos, spre culmile accesibile si iarna, de gasit fara multa truda in judetul nostru. Cu un mic rucsac in care se pune o gustare frugala, pentru momentul dintre terminarea urcusului si inceperea coborasului – sunt indicate mai ales fructele – si cu un termos cu ceai, cafea, ba chiar niste vin fiert – masura sa fie paharul, nu galeata – se poate scapa mult mai placut si mai ieftin de acea apasare de prea satul, de aerul curat (inca) si tare, de munte, profitand si psihicul.
La munte poti ajunge si pe jos, fara masina si teleferic si alte asemenea „comoditati” ale lumii moderne.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.