Scintigraf de un milion de euro la Hiperdia
Diagnosticele medicilor brasoveni vor fi mult mai precise gratie medicinei nucleare. Policlinica Hiperdia s-a dotat cu un scintigraf extrem de performant, in valoare de un milion de euro. Aparatul poate investiga aproape toate organele corpului uman iar diagnosticele stabilite intr-un timp foarte scurt sunt extrem de precise.
Scintigrafia este o metoda non invaziva, in care radiatiile nu sunt periculoase, astfel ca investigatia poate fi repetata de cate ori este nevoie.
Tehnica Spect CT (spect sii tii) ofera atat o imagine anatomica a organelor cercetate, cat si una functionala, astfel ca diagnosticul pus impreuna cu alte tehnici imagistice, cum sunt ecografia, tomograful sau RMN-ul, este unul foarte precis. Mai mult, cu ajutorul scintigrafului, bolile sunt depistate foarte precoce si tratamentul poate fi mult mai eficient.
In functie de partea corpului investigata, realizarea unei scintigrame dureaza intre 20 de minute si 2 ore. Inregistrarile din camera scintigrafica sunt prelucrate de computer si se obtin imagini din care medicul specialist poate spune cu foarte mare precizie cu ce problema se confrunta organul investigat.
Singurul domeniu in care scintigraful nu este foarte eficient este cel al tomografiilor cerebrale. Tehnica nu se foloseste nici in cazul femeilor insarcinate. In rest, medicina nucleara poate oferi informatii precise si complete despre orice parte a corpului.
Vifor Rotar