Scopul ALRUE89 – cat mai multi „determinanti” la hectar!

Scopul ALRUE89 – cat mai multi „determinanti” la hectar!

1 2023

Revolutionarii brasoveni condusi de Vasile Mardare si-au dat pe fata interesele: confectionarea cat mai multor luptatori cu rol determinant la Revolutie. Raportarea de cat mai multi revolutionari la hectar nu este singura obsesia comunista a fostilor luptatori din Decembrie 89. Cu o tactica de discreditare specifica fostei Securitati, Mircea Brenciu, ale carui merite de revolutionar sunt contestate, l-a facut bolnav psihic pe Ioan Demi, unul dintre cei care au pornit protestele la Brasov

Revolutionarii brasoveni condusi de Vasile Mardare si-au dat pe fata interesele: confectionarea cat mai multor luptatori cu rol determinant la Revolutie. Raportarea de cat mai multi revolutionari la hectar nu este singura obsesia comunista a fostilor luptatori din Decembrie 89.
Cu o tactica de discreditare specifica fostei Securitati, Mircea Brenciu, ale carui merite de revolutionar sunt contestate, l-a facut bolnav psihic pe Ioan Demi, unul dintre cei care au pornit protestele la Brasov. Totul in ajunul reunirii de maine la Brasov a reprezentantilor celor doua blocuri de revolutionari, care ii ameninta lui Mardare scaunul de presedinte al organizatiei de sub Tampa.
„Adevarul despre Ioan Demi si Revolutia din Decembrie 1989”, a fost tema pompoasa a unei conferintei de presa organizate discret de filiala ALRUE 89 de la Brasov. In realitate, o tentativa de discreditare a semnatarilor scrisorii trimise Comisiei parlamentare care analizeaza dosarele revolutionarilor, in care se cere reexaminarea a 41 de persoane de la Brasov care pretind ca au avut rol determinant la Revolutie. Ioan Demi
Vasile Mardare, presedinte ALRUE Brasov, ii reproseaza lui Ioan Demi, unul dintre semnatarii scrisorii, ca nu pune umarul ca la Brasov sa existe cat mai multi revolutionari cu rol determinant.
In replica Ioan Demi, ii reaminteste lui Mardare ca faptele lui de vitejie la revolutie sunt inghesuite in doar doua randuri in Dictionarul personajelor Revolutiei din 1989.
Discreditarea lui Ioan Demi a fost desavarsita de Mircea Brenciu, unul dintre constestatii din scrisoarea trimisa de la Brasov. Brenciu a incercat, intr-o maniera pe care Demi o califica drept securista, sa-l scoata bolnav psihic.
„Dorinta de a fi sef, ideea de a fi superior tuturor, lipsa de empatie cu ceilalti, spiritul delationist si razbunator, toate astea le are Demi. Este un om cu probleme de comportament”, l-a descris Brenciu pe presedintele Asociatia „21 decembrie 1989”. In schimb, Demi anunta ca detine dosarul de revolutionar al lui Mircea Brenciu, cu memoriul in original, insinuand in acest fel ca pune serios la indoiala participarea lui Brenciu la evenimentele din Decembrie 89.vasile mardare1
Tentativa de discreditare a semnatarilor scrisorii vine la doar cateva zile de la agresarea fizica in sediul asociatiei ALRUE89 a fostului vicepresedinte Valentin Paiu, unul dintre cei care au iscalit petitia.
Paiu si-a dat demisia pana si din functia de membru, dupa ce a fost lovit de o sticla aruncata de un revolutionar impostor. Acesta si multi altii ca el se tem ca, daca vor fi demascati, vor pierde cei peste 2000 de lei pe luna pe care statul se pregateste sa-i plateasca fostilor luptatori cu rol determinant la Revolutie, inainte de a fi verificat la sange dosarele acestora.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Totul pentru adevar, doresc organelor competente a analiza perioada respectiva de timp pentru-a, scoterea adevarului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.