Scuzati-ma, de unde procentajul?

Scuzati-ma, de unde procentajul?

0 221

Voi incerca sa gandesc logic, fara subiectivismul care mi-l transforma pe Traian Basescu in monstru marin, intr-un fel de molusca imbratisand orice intalneste in cale, spre a devora.
Nu pot nega faptul ca Geoana, la diferenta aceea mica de procentaje de la exit-poll-uri, s-a cam grabit cu bucuria, stiind cine este contracandidatul si avand si diferite semnale din teritoriu. Dar trebuie totusi sa tinem cont si de rezultatul a patru binecunoscute institutii de sondaj, care nu-i dadeau sanse pedelistului.
Si totusi a castigat badaranul in expresia „i-am ciuruit”

De unde oare diferenta de procentaje?
Caci daca incercam sa socotim babeste ar cam veni asa: ambii au plecat cu, sa-i zicem, 30%, dupa primul tur. La Geoana s-au mai adaugat cate 60% – 70% din sufragiile celorlalte formatiuni politice care au avut candidati in primul tur, chiar daca au fost partide mici sau independenti. La care se adauga si sindicatele. Si se stie: strop cu strop se face marea.
In bratele basesciene s-au refugiat ceilalti, care s-au dus la vot ca sa nu iasa „comunistul”, fara sa tina cont ca Geoana a trait si s-a format multa vreme in Occident si fara sa tina cont cum a cochetat Basescu, anterevolutionar, cu regimul comunist si temuta Securitate, ceea ce la Geoana nu se regaseste.
Pe langa acestea apar suspiciunile de frauda, prin modificari de procese verbale, fara renumararea voturilor, se adauga turismul electoral, mita si alte asemenea.
Ca sa luam numai votatul pe la seciile speciale. Ma uitam la timpul pierdut in Gara de Nord de unii dornici si arzand de dor sa-si exercite dreptul de vot. Majoritatea cica lucreaza prin Bucuresti sau erau in trecere. Pai daca stam sa calculam, chiar la viteza cu care circula actualmente trenurile sub obladuirea lui Berceanu, si, in trei ore, tot ajungeau acasa cei are domiciliaza pe o raza de 150 – 200 de kilometri in jurul Capitalei, putand vota in tihna acasa. Si nu ar fi singurul exemplu, nu intru in amanunte, are cine sa o faca.
Ma mai gandesc si la votantii din diaspora. Nu contest, sunt cetateni romani, dar cand tu esti plecat de acasa de trei, de sase luni sau de mai mult, nu stiu daca mai poti discerne intr-o hotarare asemenea acestor alegeri, caci ai pierdut legatura cu tara. Se stie, daca pleci de acasa si te intorci dupa o vreme, cel putin la inceput te uiti imprejur ca mata in calendar, nu vi s-a intamplat asa ceva? In plus, cand te duci in alta parte sa muncesti, mai poti urmari ce fac varfurile politice in tara ta? Nu ai timp si nici nu ai prezentari obiective. Si cum Basescu a racnit temeinic, dar nu din suflet, impotriva comunismului, oricand a avut ocazia, iata cum celor din diaspora li s-a deformat formarea unei opinii corecte. Cei din diaspora, mai ales cei absentand din tara de peste jumatate de an, nici nu ar trebui sa fie lasati sa voteze.

Sa speram ca PSD-ul va avea destule dovezi ca sa ceara renumararea sau anularea alegerilor acolo unde ata alba este prea vizibila pe negreala scrutinului Iar aceasta sa duca la normalizarea situatiei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.