Se incearca furtul Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Oradea!

Se incearca furtul Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Oradea!

0 230
Legile 10/2001 ÅŸi 247/2005 date de guvernele Adrian Năstase ÅŸi Călin Tăriceanu au trădat România, deoarece au deschis calea ocupării Transilvaniei de către Ungaria prin retrocedări! 80% din retrocedări sunt cu acte false. Intre acestea, Clădirea Colegiului NaÅ£ional Mihai Eminescu din Oradea.
Până în prezent, aproximativ 30% din teritoriul Transilvaniei s-a intabulat pe numele unor emisarii ai Ungariei: urmaÅŸii, majoritatea inexistenti, ai grofilor si conÅ£ilor unguri, plus bisericile maghiare – catolică, reformată ÅŸi unitariană. Totul se coordonează de la Budapesta! Se impunea deci, o reglementare logica, in paralel cu OPRIREA RETROCEDÄ‚RILOR în NATURÄ‚.
Guvernul Ponta  a emis o lege care să grăbească retrocedările în natură. De ex. cladirea Liceulului M.Eminescu a facut obiectul unui proces pierdut de catolici în 2009, reluat însă de reprezentanÅ£ii Bisericii Romano-Catolice. Construită pe terenul ÅŸi cu banii Statului Maghiar, clădirea a intrat,dupa despagubiri, în proprietatea Statului Român, în conformitate cu prevederile Păcii de la Trianon dupa 1920. Deci clădirea nu a fost confiscată de comuniÅŸti. Ea nu poate fi retrocedată. Această clădire a fost de la inceput a Academie de Drept, deci nu a aparÅ£inut niciodata vreunui ordin călugăresc maghiar. În iunie 2013 Statul Român a avut ultimul proces la Curtea de Apel Bihor cu Ordinul Călugaresc catolic. DeÅŸi în C.F. apare scris negru pe alb: în 1936 clădirea se intabulează pe Statul Român, deci nu a fost naÅ£ionalizată de comuniÅŸti după 1948, Cum este posibil ca o instanÅ£a orădeană să admită recursul ÅŸi să dea un nou termen pe 7 noiembrie? Oare vom pierde ÅŸi acest mare imobil istoric, cu acte false?
Dar catolicii maghiari deja au anunÅ£at că vor începe proces la CEDO daca vor pierde…
Eforturile Ordinului Canonic Premonstratens – Primul Martir, pentru dobândirea clădirii în care funcÅ£ionează Colegiul NaÅ£ional Mihai Eminescu din Oradea au început în anul 2008. Primăria a fost notificată că „va trebui să evacueze clădirea”, conform unei dispoziÅ£ii a Comisiei Speciale de Restituire, înfiinÅ£ată în temeiul OrdonanÅ£ei de Urgenţă a Guvernului 83/1999, privind retrocedarea bunurilor ce au aparÅ£inut cultelor minorităţilor naÅ£ionale.
Clădirea a fost revendicată pentru prima dată încă din anul 2000, de Fejes Rudolf Anzelm, uns de episcopul romano-catolic de  Oradea, Tempfli Jozsef, ca „Abate-Exarh ÅŸi Prepozit-Prelat.
Minciună! C.F.-ul arată că în 1936 Statul Român era deja proprietar! ”. Acesta susÅ£ine că întreaga clădire a Colegiului Eminescu a fost proprietatea Ordinului, fiind naÅ£ionalizată prin decretul din 1948  Istoricul orădean Liviu Borcea spunea că imobilul nu a fost niciodată în proprietatea Ordinului Premonstratens. Construită în 1869, pe terenul Statului Maghiar, ÅŸcoala a fost dată călugărilor „numai în trebuinţă” pentru activitati de invatamant, iar aici a funcÅ£ionat din 1896 Academia de Drept.
După ce Transilvania a revenit României în 1918, clădirea a intrat automat în proprietatea Statului Român, conform Tratatului de la Trianon, care preciza că toate bunurile Statului Maghiar devin de drept proprietăţi ale Regatului României, „fără a fi necesare legi organice în acest scop”. Dupa acordarea de despagubiri, a fost intabulată în 1936 pe Statul Român.
Deci comuniÅŸtii nu aveau cum sa o naÅ£ionalizeze după 1948…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.