Se rasucesc Bratienii in mormant: ELENA UDREA IN VARIANTA LIBERALA…
Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, s-a plâns public că este urmărită de câteva luni de ”coloana neoficială”… Pe blogul sau de la partid a postat ca este și urmărită si ca mașinile sunt dubioase.
„Înțeleg că nu-s de la SRI, că doar n-o face colegu’ Hellvig poliție politică. Iar de Coldea nici nu se poate pune problema, doar ne-a anunțat Kovesi că denunțătorii lui nu-s credibili, deci nu se cercetează turnătoriile lor. Pe bune, eu am suspectat-o pe asta mică, o vreme, de inteligență; ușor perversă, dar cu istețime. Cred că m-am prăjit și aici. Doamna președinte, pe lângă securiștii a căror prezență o simțiți în ceafă și cărora le poruncesc să retragă imediat filajul odios, voci n-auziți?”, se mira Victor Ciutacu.
Sau poate sunt iar aceiasi paparazzi care ii luasera urma si cand i-a stricat casa lui Bogdan Olteanu si o asteptau aia la 5 dimineata, cand iesea deselata din garsoniera inchiriata de nepotul celebrei cadriste dejiste, Gizela Vass…Dar din ce cauza s-a scarpinat unde nu trebuia, politiciana lui „Peste prajit”?…
Ilegalitati în Dosaru „tranzacția Turceni-Rovinari”
În discursul ținut în fața colegilor din Senat, Dan Șova a declarat că Teodor Atanasiu și Alina Gorghiu ar putea să confirme că nu s-a întâmplat nimic ilegal în tranzacția Turceni-Rovinari – Electrica, deoarece și cei doi liberali au fost direct implicați. Dacă Șova este anchetat pentru această tranzacție deoarece firma sa a reprezentat la momentul respectiv complexul Turceni-Rovinari și a câștigat procesul cu Electrica, pentru o creanță în valoare de 48 de milioane de lei, Atanasiu, care atunci era șeful AVAS, instituție în subordinea căreia se afla Electrica, și Gorghiu, a cărei casă de avocatură a reprezentat în instanță compania Electrica, n-au fost căutați până acum de procurori.
Discursul lui Șova a readus în atenția presei o parte mai puțin cunoscută a trecutului actualei co-președintă a PNL.
Imediat după discursul lui Șova, liberalii au fost sfătuiți de la centru să nu comenteze afirmațiile senatorului pesedist, iar Alina Gorghiu s-a grăbit să nege orice legătură cu Electrica.
Alina Gorghiu a fost implicată într-o afacere controversată cu energie, fiind asociată într-o societate comercială cu fiul baronului Gheorghe Ştefan (Pinalti), inculpat şi arestat în dosarul Microsoft.
Este vorba de S.C. Mec Media SRL, în care Alina Gorghiu şi Gabriel Ştefan deţineau câte 20% din acţiuni, și care a devenit mai târziu „Green Energy”. Această companie a cumpărat energie ieftină de la Complexul Turceni – Rovinari. De altfel, presa a relatat în repetate rânduri că „Green Energy” era controlată din umbră de baronul PDL de Neamţ, Gheorghe Ştefan.
În iulie 2005, acţionarii firmei care a început să cumpere energie ieftină în detrimentul Complexului Turceni – Rovinari şi Hidroelectrica avea următoarea structură de acţionariat: Alina Ştefania Gorghiu, Eduard Marius Ciucu, Gabriel Ștefan, Andrei George Ursărescu (fiul deputatului Ursărescu Dorinel) şi Aurel Roman, toţi având câte 20% din acţiuni.
O anchetă a Jurnalului Naţional din 2012 reţine faptul că Gorghiu a ieşit din structura firmei în septembrie 2005, în favoara lui Alexandru Petrişor Drăgoiu, apropiat al lui Silviu Prigoană, un alt politician şi om de afaceri apropiat PDL.
Așadar, nu e de mirare că Gorghiu a fost aleasă co-președinte al PNL, alături de Vasile Blaga, din moment ce relațiile ei cu pedeliștii se dovedesc a fi fost până acum destul de profitabile.
Acum urmează o întrebare destul de importantă: dacă Șova, care a câștigat procesul pentru Turceni-Rovinari, este anchetat de procurori, Gorghiu, care l-a pierdut pentru Electrica, de ce nu este? Liderul PNL a omis însă să spună că societatea de avocaţi la care a fost asociat a primit contracte de la AVAS în perioada în care Alina Gorghiu era consilier al preşedintelui instituţiei, Teodor Atanasiu.
Co-prezidenta Alina Gorghiu a luat poziţie imediat miercuri, după ce Dan Şova a dat de înţeles că, pe vremea când avea cabinet de avocatură, actualul co-preşedinte al PNL ar fi reprezentat statul (Electrica) în procesul cu complexul Turceni.
„Din păcate domnul Șova se agață de numele meu, crezând că așa poate capta bunăvoința senatorilor liberali. Le-am transmis din nou acestora să voteze la vedere, să nu se lase intimidați de folosirea numelui meu. Din data de 17.07.2007 (informația poate fi verificată oricând la Baroul București) nu mai fac parte din firma de avocatură, ca atare nu am semnat sau reprezentat nicio companie în litigiul menționat de domnul senator Șova”, a menţionat Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă.
Firma de avocatură la care face referire Alina Gorghiu este SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii. Într-adevăr, în declaraţia de interese depusă la începutul mandatului de deputat, pe 12 decembrie 2008, Alina Gorghiu nu mai trece calitatea de asociat la firma respectivă, ci doar la SC Gorghiu şi Asociaţii – Servicii de Consultanţă SRL… Haida de! Mai mult, data de 17 iulie 2007, la care spune că a ieşit din firma de avocatură, coincide cu ziua în care a devenit consilier al preşedintelui AVAS (pe vremea aceea Teodor Atanasiu, actual membru în conducerea PNL). Alina Gorghiu a fost consilierul preşedintelui AVAS până pe 1 decembrie 2008, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Chiar dacă Alina Gorghiu s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii , cabinetul de avocatură a continuat să funcţioneze. Mai mult, „SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii„a primit contracte de la AVAS, instituţie la care Alina Gorghiu îndeplinea funcţia de consilier al preşedintelui.
Potrivit unui raport al Corpului de Control al Primului Ministru din 2009, în urma unui control efectuat la Institutul Naţional al Lemnului, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a profitat de pe urma colaborării cu AVAS.
“Precizăm că SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii are printre asociaţi şi pe doamna Gorghiu Alina Ştefania, care la data de 17.07.2007 a fost numită consilier în cadrul corpului de consilieri al preşedintelui AVAS, dl. Teodor Atanasiu. De asemenea, menţionăm că AVAS a încheiat în perioada 2007-2008 cu SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii un număr de 4 contracte de asistenţă juridică a căror valoare a onorariului achitată de AVAS a fost de 53.000 euro + TVA, conform notei FN primite de la DGJ a AVAS”, se arată în raportul Corpului de Control.
Nu iti este rusine, d-soara Alina Ghorghiu?