Se vrea un președinte care să reprezinte interesele partidelor politice nu ale CETĂȚEANULUI ROMÂN!
Auzim câte una și ne crucim instantaneu…
De pildă, sociologul Marius Pieleanu, reintrat in front după stingerea scandalulului cu studentele de la SNSPA, declara joi ceva aproape siderant despre efectele emisiunilor cu prezidențiabilii Crin Antonescu și Elena Lasconi.
Cică, după aprecierea domniei sale, cei doi candidați ar fi atras, în urma prestațiilor la recentele emisiuni tv de la Antena 3, încă vreo 100.000-150.000 de noi susținători. În condițiile în care acele apariții publice au avut loc în ultimele două seri consecutiv de la orele 21,00.
Cum o fi „descoperit” Marius Pieleanu cota de noi simpatizanți,pentru cei doi prezidențiabili, într-un interval de timp atât de scurt?
În mod cert, nicicum!
Nu exista o metodologie de investigație empirică asupra opiniei publice atât de rapidă, ceea ce înseamnă că numitul „specialist util” a scos afirmația cu pricina „din căciulă”… Dacă n-o fi apelat la telepatia pe eșantion!
Cam la fel se exprimă și unii oficiali implicați în campania pentru prezidențiale.
Unul dintre aceștia este chiar component al staff-ului de campanie electorală pentru Crin Antonescu. Nimeni altul decât primarul unui sector din București,pe numele său Gh. Baluta…
Vorbind despre profilul viitorului președinte al României, acesta a spus: „Ne dorim un președinte normal care să reprezinte interesele partidelor politice”(atenție nu ale CETĂȚEANULUI ROMÂN, N.R.).
Chiar asta să fie normalitatea văzută prin „telescopul” politic al Coaliției de guvernare?
Este limpede că gureșul șef de campanie nu a citit ce spune Constituția despre natura funcției prezidențiale…
Privitor la Nicușor Dan, fără să aducă vreun argument, cu aceeași ocazie, primarul de sector, resentimentar vizibil, a afirmat că este un IMPOSTOR… Uitând să spună că cel etichetat așa este unul care, însă, a adus capitala la un rating AA+, de la un pas de faliment, și la câteva clase peste ratingul recent al României de BB-, cu perspective negative.
Cu siguranță, zgomotosul șef de campanie pomenit nu a consultat DEX-ul ca să afle ce înțeles are cuvântul „impostor”!
Stilul aduce, din păcate cu cel al lui Mihai Tudose, fostul șef de campanie electorală pentru Marcel Ciolacu in primul act pentru Cotroceni …Pragmatic, precum știm, acest stil s-a dovedit a fi falimentar!
Trecând peste astfel de „mărgăritare” de campanie preelectorală „de Dâmbovița”, cetățenii sunt răbdători și abia așteaptă să afle mai multe despre proiectele pe care le au candidații privitoare la reformarea statului român…
Se stie, dară, că doi foști președinți au afirmat despre acesta că este „un stat mafiot” sau „un stat eșuat”…
Vor dori, oare, candidații pentru Cotroceni să schimbe sau să reformeze statul în care participă la competiția pentru cea mai înaltă funcție din ierarhia acestuia?
Deocamdată, această temă nu este o prioritate pentru aceștia și este firesc să aflăm, cât mai curând, pricina acestei „timidități” de moment, nu?
După firea unora, precum în cunoscuta referință evanghelică, e mai ușor să vezi paiul din ochiul altuia decât bârna din ochiul tău…
Mai cu seamă într-o competiție electorală de mare anvergură politică și emoțională!
Toma Pirau