SECRETUL MURDAR AL FOTBALULUI GERMAN !
Fostul mare fotbalist, Gary Lineker spunea că fotbalul este un sport în care 22 de oameni aleargă dupa o minge È™i în care … câÈ™tigă întotdeauna nemÈ›ii! O posibilă explicaÈ›ie pentru miracolul german o dă Sunday Times, publicând un studiu al Universității Humboldt, din Berlin. Desigur, disciplina, talentul È™i metodele È™tiinÈ›ifice de antrenament au avut rolul lor. Dar secretul murdar al fotbalului german pare a fi dopajul. Extrem de răspândit în Germania comunistă (RDG), dopajul pare a fi fost folosit în aceeaÈ™i măsură È™i de Germania Federală (RFG). Sportivii din RDG au avut rezultate mai bune la atletism sau gimnastică, cei din RFG au dominat lumea fotbalului. Dar finala supercupei Europei, Bayern – Chelsea ?
Încă din 2010 circulau informaÈ›ii potrivit cărora echipa de fotbal a RFG a triÈ™at, când a câÈ™tigat Cupa Mondială din 1954, învingând echipa de aur a Ungariei. Documentele descoperite de cercetătorii de la Universitatea Humboldt,cativa de origine maghiara, pot demonstrat că dopajul era regula în sportul vest-german, până la introducerea unor controale mai riguroase, în anii 70. Astfel, RFG ar fi ajuns să-È™i dispute finala cu Anglia, în 1966, pierzând din cauza unui gol la care È›ara gazdă a fost ajutată de arbitri.Concluzia studiului realizat de Universitatea Humboldt, din Berlin, este că nemÈ›ii au beneficiat de performanÈ›ele industriei chimice germane, care pusese la punct si folosise amfetaminele încă din perioada războiului, în vreme ce restul lumii nu folosea astfel de substanÈ›e. Evident, nici testele antidoping nu căutau prezenÈ›a amfetaminelor în corpul sportivilor…
SubstanÈ›ele interzise folosite se bazau pe un medicament … denumit pervitin. FotbaliÈ™tii ”încasau” doza de amfetamină ,È™tiind că sunt injectaÈ›i cu o formulă concentrată de vitamina C. Intuind efectul propagandistic al fotbalului , efectul publicitar a fost extraordinar.Cum se stie , partidele de la turneul final din 1954 au fost televizate pentru prima oara în mai multe state, printre care Germania, Belgia, Danemarca, Anglia, Italia, FranÅ£a, Olanda ÅŸi ElveÅ£ia. Pe micul ecran ÅŸi-au făcut apariÅ£ia ÅŸi primii sponsori. Omega a devenit ceasul oficial al turneului – fiecare gol marcat fiind însoÅ£it de logo-ul companiei elveÅ£iene .(Sursa:D.C.News)