Senatorii rediscuta Legea educatiei

Senatorii rediscuta Legea educatiei

0 250

La noi ca la nimeni! Romania in fata unui nou record. Sistemul educational functioneaza dupa o lege, exizista o asumare de guvern care a modificat legea si care se va aplica de la toamna si in Parlament se dezbate alta lege.
Senatorii din Comisia de invatamant au reluat, marti, dezbaterile asupra Legii educatiei, convenind asupra faptului ca minoritarii isi vor mentine drepturile castigate prin noua Lege a educatiei, adoptata prin angajarea raspunderii guvernului Boc.
Membrii Comisiei de invatamant din Senat au reluat discutiile la Legea educatiei.
Este vorba despre varianta ramasa in dezbaterea parlamentara, diferita de Legea educatiei adoptata deja prin angajarea raspunderii guvernului.
Marti, au fost parcurse 35 de articole, in special cele referitoare la invatamantul in limbile minoritatilor nationale.
Comisia a reluat discutiile la toate amendamentele propuse si adoptate de opozitie in sesiunea trecuta, in lipsa senatorilor puterii, la varianta adoptata de Camera Deputatilor.
O schimbare evidenta la nivelul comisiei o reprezinta atitudinea senatorilor din opozitie, care au fost de acord cu majoritatea variantelor propuse in Camera – era de parere presedintele comisiei, Mihail Hardau.
„Este o schimbare de pozitie evidenta la nivelul comisiei. In orice caz, ca principiu de lucru stabilit la nivelul comisiei drepturile castigate nu vor mai fi puse in discutie”, a declarat Mihail Hardau.
Membrii comisiei au ajuns la consens si in ceea ce priveste predarea limbii romane in unitatile de invatamant cu predare in limbile minoritatilor – a declarat senatorul Nicolae Robu, vicepresedintele comisiei.
„Am ajuns la o formula rezonabila. Noi am considerat ca nu putem interpune intre parinti, respectiv tutori legali si institutia scolara, organizatiile politice ale minoritatilor”, a spus senatorul PNL, Nicolae Robu.
Raportul urmeaza sa fie inaintat plenului peste cateva zile, iar acesta va decide daca va adopta legea educatiei in formula propusa de comisie.
Daca acest lucru se va intampla, noua lege va abroga varianta adoptata prin asumare de guvernla afirmat presedintele Comisiei juridice, social democratul, Toni Grebla.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.