Serviciu de facturare electronica poate deveni activ

Serviciu de facturare electronica poate deveni activ

0 258

Banca Comerciala Romana (BCR) si TransFonD au lansat un serviciu de facturare electronica, care asigura emiterea si arhivarea facturilor, precum si transmiterea acestora integral in mediu electronic, inlocuind astfel pentru prima data in Romania procesul similar desfasurat pe suport hartie.
Serviciul „e-Factur@” este oferit sub forma unei aplicatii unice securizate, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora.
Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport hartie.
„La nivel operational, serviciul asigura imbunatatirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare si control al fluxurilor de numerar. Intentionam sa dezvoltam in viitor si optiunea transmiterii facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking BCR catre destinatarii finali”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al directiei tranzactii bancare din cadrul BCR.
Aplicatia de facturare electronica „e-Factur@” poate procesa un volum de facturi cuprins intre 50 si 500.0000 zilnic, scalabil nelimitat.
Sistemul central este administrat in totalitate de catre TranFonD, atat tehnic, cat si functional, astfel incat clientii sa isi poata concentra/directiona eforturile catre alte zone de business.
Colaborarea dintre BCR si TransFonD marcheaza o a treia directie de dezvoltare in domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologica, pe langa serviciile de plati interbancare si numarul de urgenta pentru carduri pierdute/furate.
TransFonD actioneaza pe piata financiar-bancara din Romania din anul 2001, avand in vedere ca obiectiv major implementarea si operarea sistemului electronic de plati. Compania este administrator si operator al sistemului electronic de decontare pe baza neta a platilor de mica valoare, pana la 50.000 de lei, (SENT), operator al sistemului de decontare a platilor de mare valoare (ReGIS) si al sistemului de depozitare si decontare a tranzactiilor cu titluri de stat (SaFIR).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.