Sfaturi ecologice pentru un consum energetic redus acasa

Sfaturi ecologice pentru un consum energetic redus acasa

0 207

Exista cel putin doua motive pentru care merita sa va schimbati comportamentul de consumator de energie: sanatatea noastra si a copiilor nostri, adica biitorul Planetei, si criza economica ce a adus costuri mai mari decat profituri.
Astfel, pentru cele mentionate anterior, merita sa urmati sfaturile urmatoare pentru a obtine un consum energetic redus in propriile dumneavoastra locuinte.
Iata ce ne recomanda ecologistii:
Trebuie sa folosim becuri economice, au un consum pana la 5 ori mai mic decat cele conventionale si un timp de functionare mult mai lung.
Culoarea alba a peretilor reflecta bine lumina si putem sa avem un bec de consum mic.
Apa de la robinet este pompata cu energie, un dus mediu consuma 160 litri iar o baie plina consuma 350 litri, aici se adauga si consumul pentru incalzirea apei. Deci este de preferat dusul pentru un consum mai mic de energie.
Cele mai economice robinete sunt cele cu senzor, ele scad consumul la 70 %, desi momentan sunt ceva mai scumpe decat cele obisnuite.
Cand va spalati pe dinti sau va barbieriti, aveti grija sa nu lasati robinetul deschis.
Orice robinet stricat care picura consuma in medie 17 litrii in 24 ore.
Cand se gateste la cuptor de dorit este sa se gateasca cat mai multe bucate odata. Daca lasam cuptorul sa se raceasca va trebui sa consumam o energie initiala pentru a-l incalzi din nou. De asemenea, nu deschideti cuptorul daca nu este necesar, pentru fiecare deschidere de usa, temperatura din cuptor scade cu 25 grade.
Cu 5 minute inainte de a se fi terminat de gatit mancarea, inchideti sursa de caldura a cuptorului, asa profitam de caldura acumulata.
Nu asezati frigiderul sau congelatorul in apropierea surselor de caldura.
Un congelator plin de gheata consuma mai mult, gheata are un efect izolant pe elementele de racire. Daca motorul congelatorului si frigiderului functioneaza fara oprire, ar fi bine sa chemati specialistul in aparate frigorifice.
Iarna, pentru fiecare grad in plus din casa consumul creste cu 10 %.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.