Sfaturi pe gratis Schimbul de ulei, fara filtrul de ulei?
Nu, pentru ca sunt bani aruncati… Uleiul nou poseda o proportie de detergent destinat sa curete motorul de depuneri.
Folosind un filtru imbacsit, uleiul curat il curata pe acesta, ducand apoi la impurificarea atat a uleiului cat si a intregului circuit de ungere !
Este mai indicat sa se prelungeasca putin termenul de schimbare a uleiului (daca uitati sau doriti neaparat sa faceti economii…), insa intotdeauna la schimbarea uleiului, folositi si un nou filtru de ulei.
Faptul ca in Cartea tehnica este preconizat un schimb de ulei la 10.000 km sau chiar 20.000-30.000 km la masinile de ultima generatie, ne scuteste de verificari pe parcursul acestor intervale.
Una-i una,alta-i alta! Distanta mai mare dintre schimburile de ulei nu trebuie sa va faca sa credeti ca nu vor exista eventuale defectiuni in functionarea motorului in acest interval.
Intotdeauna gasiti-va timp pentru verificarea vizuala a eventualelor scurgeri de lichide din zona compartimentului motor (ulei, antigel, lichid de frana, lichid servofrana, lichid spalat parbrizul).
Operatiunea este simpla, atat printr-o verificare vizuala dupa ridicarea capotei, a recipientelor respective s-au prin urmarirea nivelului uleiului dupa ce joja a fost stearsa si reintrodusa, prin urmarirea aparitiei unor pete amestecate cu praf in compartiment.
Nu este lipsit de interes o scurta vizualizare sub masina, chiar dupa o stationare de o noapte. Orice pata trebuie verificata! Sa nu se confunde urma lasata de codensul scurs in zona instalatiei de conditionare a aerului.
Daca intervalul de schimb este de 20.000 – 30.000 km nu inseamna ca motorul nu poate consuma ulei, Deci verificati si daca se impune completati cu ulei de aceeasi calitate pana la semn.