Sfaturi utile pentru examenul de Bacalaureat (II)

Sfaturi utile pentru examenul de Bacalaureat (II)

0 176

Examenul propriu-zis
In dimineata examenului, o rezerva de timp de 15 – 30 minute e absolut necesara pentru a ajunge mai devreme si a te acomoda cu sala de examen. Focalizeaza pe subiectele primite si ignora ceea ce fac ceilalti candidati. Fii linistit, concis si pe subiect. Examenul este important si il vei trece cu bine. Elimina orice ganduri care ar putea sa iti distraga atentia si gandeste pozitiv. Concentreaza-te.

Rezolvarea subiectelor
Dupa primirea subiectelor, acestea se recitesc pana cand esti sigur ca ai inteles in mod corect toate cerintele. Se imparte timpul de examen in timpi alocati pentru fiecare problema si timp alocat unei verificari finale a calculelor si a rezultatelor. Se rezolva subiectele incepand cu cele mai usoare. Rezolvand deja primele subiecte iti creezi o doza de confort psihic, datorita faptului ca reusind sa rezolvi deja ceva, ai acumulat puncte. Daca totusi se dovedeste ca o problema este mai grea decat ai crezut si nu o poti rezolva pe moment, este de preferat sa nu insistu, ci sa treci la alta problema. Intre timp, creierul va continua sa incerce sa rezolve si vechea problema, si atunci cand vei reveni vei putea avea placuta surpriza ca ne vine ideea de rezolvare.
Daca un subiect este extrem de dificil si nu stii deloc cum sa il rezolvi, nu trebuie insistat asupra sa. Este de preferat sa obtii 90% din punctaj rezolvand problemele asa zise “usoare”, decat sa obtii doar 10% din punctaj consumandu-ne tot timpul din examen cu problema „grea”. In timpul examenului trebuie sa lasi deoparte orice alte ganduri referitoare la orice altceva.
Foarte inmportant este finalul examenului. La sfarsit se verifica cu atentie toate rezolvarile. Acolo unde examenul este o teza scrisa (nu grila), se trece pe teza, de pe fiecare ciorna, fiecare rezolvare imediat ce a fost finalizata. Daca incerci sa transcrii toate subiectele la sfarsit, poti avea surpriza sa constati ca nu iti ramane timp suficient pentru transcriere.
Spor la invatat si multa bafta!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.