Sfecla rosie – pentru o detoxifiere pe gustul tau

Sfecla rosie – pentru o detoxifiere pe gustul tau

0 224

Consumata zilnic, sfecla rosie protejeaza ficatul, ajuta la detoxifierea organismului si intareste echilibrul psihic.
Sfecla rosie a fost descoperita in urma cu aproape patru milenii, cand era cultivata in Babilon, Iran sau Assiria. Daca la inceput era apreciata pentru frunzele sale aromate, la scurt timp s-au descoperit si calitatile radacinii. Se spune ca in Roma, sfecla rosie nu trebuia sa lipseasca de la masa, fiind considerata o leguma de lux. In secolul 16 cultura de sfecla rosie s-a raspandit si in Europa.
Sfecla rosie are un ridicat continut de vitamine, imbunatateste metabolismul, previne aparitia bolilor de inima si are un efect miraculos asupra ficatului.
Sfecla rosie este o comoara pentru organism datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine: vitaminele A, C, B6, calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, tiamina, potasiu (are mai mult decat drojdia de bere), acid folic, mangan.
Frunzele de sfecla rosie sint deosebit de bogate in vitamine, fiind o sursa sigura de calciu si fier natural. De retinut ca, prin fierbere se distrug o parte din principiile active, iar prin conservare in otet de mere, sfecla rosie se imbogateste in vitamine prin procesul de fermentatie (vitaminele B6, B12).
O dieta bogata in antioxidanti poate fi eficienta pentru inlaturarea infertilitatii sau pentru sporirea capacitatii de reproducere. Printre elementele importante in acest sens se numara si acidul folic.
Studiile stiintifice au demonstrat ca sucul de sfecla rosie ajuta ficatul sa distruga grasimile depozitate, ca mentine sanatatea ficatului si ajuta la buna functionare a acestuia. Sanatatea ficatului este extrem de importanta, deoarece dereglarile care apar la nivelul acestui organ pot induce stari de oboseala acute, diverse alte afectiuni grave si pot provoca ingrasarea. Sfecla rosie este un eficient tonic al ficatului, organ pe care il sprijina mult in efortul de curatare a organismului de toxine. Specialistii in nutritie recomanda consumul zilnic al unei jumatati de sfecla rosie cruda si al unui pahar de suc de sfecla rosie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.