Și alții văd LOVITURA DE STAT! Institut des Libertés:
„România – o lovitură de stat juridică fără scrupule”!
„Un grup de interese a pus stăpînire pe România și nu se dă dus”. (…)„O parte a grupului de interese care a pus stăpânire pe România și nu se mai dă dus. Stănescu, Ciolacu, Grindeanu, Neacșu. Ei au reprezentat PSD la negocierile pentru noul guvern. Au spus ca au înțeles ce semnificație a avut votul. N-au înțeles NIMIC, dar absolut nimic din ce așteaptă românii de la ei: să nu-i mai vadă tot pe ei, să ne lase…” a scris pe Facebook fostul șef al SIE, gen.(r) Silviu Predoiu.
„România – o lovitură de stat juridică fără scrupule”!
„În timp ce toți ochii erau ațintiți asupra Siriei și a răsturnării lui Assad, un alt eveniment major avea loc, de data aceasta în România. Cu o indiferență totală, Curtea Constituțională a dat o lovitură de stat juridică fără scrupule, anulînd alegerile prezidențiale în ajunul turului al doilea” se arată într-o analiză a think-tankului francez Institut des Libertés, sub semnătura lui Jean-Baptiste Noé, doctor în istorie economică și director al Orbis School of Geopolitics.
„Faptele: Membră a UE din 2007, România se învecinează cu Republica Moldova și Ucraina și are acces la Marea Neagră. Ca atare, ea este una dintre bazele importante pentru războiul din Ucraina, deoarece este punctul de tranzit pentru o parte din echipamentele livrate Kievului, pe teritoriul său sunt instruite mai multe regimente ucrainene, în special de instructori francezi, și din România ar fi lansată orice operațiune militară împotriva Rusiei. Cu alte cuvinte, conflictul din Ucraina este de cea mai mare importanță pentru ei.
Departe de a fi periferică, România este centrală atunci cînd privești Europa de la Marea Neagră și Odessa, de unde și importanța alegerilor prezidențiale care vor avea loc la începutul lunii decembrie. Alegerea a fost clară între candidații cu șanse la victorie. Pe de o parte se afla Călin Georgescu, pe de alta Elena Lasconi. Primul a făcut campanie pe o linie naționalistă și suveranistă, opunîndu-se NATO și alinierii României la Statele Unite. Al doilea, pe de altă parte, a apărat un program de sprijinire a NATO și de aderare la politica americană.
Georgescu a cerut retragerea trupelor NATO de pe teritoriul României, în timp ce Lasconi a apărat menținerea lor. În primul tur, Georgescu s-a clasat pe primul loc cu 23% din voturi, față de 19% pentru Lasconi. O diferență mică și un scor mic, avînd în vedere că cei doi candidați din fruntea clasamentului aveau abia 40% din voturi.
Dar, cu ceilalți candidați eliminați, Georgescu ar fi putut cîștiga turul al doilea, care urma să aibă loc duminică, 8 decembrie. În după-amiaza zilei de vineri, 6 decembrie, cu doar cîteva ore înainte de încheierea campaniei electorale, Curtea Constituțională a anulat procesul electoral pe motiv de suspiciune de ingerință rusă.
Nu numai că al doilea tur nu a mai avut loc, dar primul tur a fost anulat. Chiar a doua zi, susținătorii lui Georgescu au fost percheziționați sub suspiciunea de a fi aserviți intereselor rusești.
Candidatul risca să fie declarat neeligibil. Raționamentul Curții a fost următorul: conturi rusești au apărut pe Tik Tok, iar acestea au fost văzute de români, care au fost astfel influențați de Rusia să voteze împotriva lui Lasconi și pentru Georgescu. De aici și necesitatea de a anula alegerile.
Conspirație autorizată
Un raționament care intră sub incidența conspirației autorizate. În acest caz, este legitim și legal să vedem un complot rusesc care interferează cu alegerile. Faptul că marea majoritate a utilizatorilor Tik Tok sunt minori și, prin urmare, nu au drept de vot, nu pare să deranjeze Curtea. Poate că acești minori, îmbibați de propaganda rusă, au reușit să își pervertească părinții. Nu există nicio îndoială că trolii ruși sunt prezenți pe Tik Tok. Dar a crede că aceștia ar fi putut manipula alegerile este o farsă.
Dar o farsă care devine tragică atunci cînd Curtea folosește acest argument pentru a anula alegerile, deoarece oamenii urmau să voteze greșit. Atunci va fi ușor să se desfășoare anchete care ar putea demonstra o coluziune cu Rusia și, prin urmare, să-i facă neeligibili pe cei pe care dorim să-i eliminăm.
Așa cum a experimentat Franța în 2017 cu François Fillon și cum ar putea experimenta în 2025 cu Marine Le Pen. Democrația nu mai este suspendată prin forță și represiune, ci prin arma legii, pentru a-i face pe oameni să creadă că statul de drept este menținut, că legalitatea este respectată și, prin urmare, că oamenii sunt protejați.
Exact ca în procesele simulate de la Moscova, în care victime reale au fost acuzate pe nedrept, dar condamnate în realitate.
Conspirația interferenței ruse este foarte convenabilă: nu trebuie să fie dovedită, se poate limita la suspiciuni și poate ajunge la cît mai mulți oameni, deoarece toată lumea cunoaște sau a cunoscut pe cineva „apropiat” de ruși, ceea ce înseamnă că pînza se poate răspîndi prin capilaritate.
Donald Trump a fost o victimă a acesteia în timpul primului său mandat, deși patru ani de investigații au arătat că nu a fost cazul. Astăzi, este arma politică prin excelență, utilizată pentru a elimina un concurent incomod.” conchide autorul. (Traducere și adaptare B.T.I.)
Sursa: inpolitics.ro