Slow Food revine la Zilele Brasovului

Slow Food revine la Zilele Brasovului

0 290

Slow Food Brasov a organizat saptamana trecuta prima edite a Targului de produse traditionale, prin care producatorii si-au putut vinde produsele direct, fara a apela la intermediari. La prima editie peste 4.000 de brasoveni si turisti au trecut prin curtea Bibliotecii Judetene din Brasov de unde si-au cumparat produse pentru Pasti
realizate dupa retete si cu metode traditonale.
Datorita unei cereri nesperat de mari, Slow Food Brasov revine cu ocazia sarbatorii orasului, impreuna cu partenerii sai la acest eveniment (Inside Communication, Primaria Brasov, Consiliul Local Brasov, Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov si Consiliul Judetean Brasov). Acestia au decis sa organizeze Targul de produse traditionale si cu ocazia Zilelor Brasovului sambata, 25 aprilie si duminica, 26 aprilie 2009.
Targul din acest week-end va avea o diversitate mai mare de producatori. Pentru aceasta Slow Food Brasov a contactat deja producatori din Brasov, Harghita si Maramures care isi vor vinde produsele la targul din curtea Bibiotecii Judetene „George Baritiu” Brasov. Din Mesendorf (jud. Brasov) vom putea degusta si cumpara branza mozzarella de bivolita facuta in Romania dupa reteta traditionala italiana.
Este vorba de initiativa unui grup de entuziasti crescatori de bivolite care vor sa reintroduca acest animal odinioara foarte popular in zona Rupea si Fagaras.
Din Harghita a fost invitat un producator de branzeturi si lactate din lapte de vaca. Veti putea degusta unele dintre cele mai bune cascavaluri romanesti, precum si iaurturi 100% naturale.
Maramuresul va fi reprezentat de un mic grup de producatori traditionali. Acestia vor vinde produse certificate ecologic (miere, legume, cascaval si telemea), dar si produse din carne tipic maramuresene (carnati de casa, jambon, caltabosi sau toba), paine si taitei de casa.
Participantii au fost selectati dupa criterii bine stabilite, acestia trebuind sa faca dovada ca alimentele comercializate de ei sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fara adaosuri si aditivi artificiali.
De asemenea, un alt aspect important urmarit de Slow Food Brasov a fost igiena: toti producatorii care participa la acest targ, au fost prealabil verificati si instruiti, atat de catre o comisie a Slow Food Brasov, cat si de catre specialisti ai Directiei Sanitar-Veterinare Brasov.
Slow Food este o organizatie internationala non-profit care se opune efectelor degradante ale culturii fast-food si care incurajeaza micii producatori, promoveaza traditiile gastronomice si produsele locale traditionale romanesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.