Solutie la criza CET: contracte directe cu Distrigaz

Solutie la criza CET: contracte directe cu Distrigaz

0 178

Cautarea de solutii pentru detensionarea relatiilor dintre consumatori si CET continua. In timp ce OJPC aplica centralei de furnizare a energiei termice amenzi pe care aceasta le contesta, la nivelul municipalitatii se consuma discutii si negocieri menite sa deblocheze criza apei calde si sa previna iritarea pe care abonatii CET o vor resimti din nou in sezonul rece la vederea facturilor.
Distrigazul, centrala care alimenteaza CET-ul cu gaz, a intervenit in ecuatia centrala-consumator cu ocazia masurii abuzive de a intrerupe furnizarea chiar si locatarilor cu plata facturilor la zi, in incercarea de a-i sanctiona pe rau-platnici. Tot Distrigaz face obiectul ultimei propuneri ce urmeaza a fi inaintata Consiliului Local de catre primarul Brasovului. Asociatiile de proprietari sunt indemnate sa incheie contracte directe sau individuale cu Distrigaz. In acest fel, asociatiile racordate la centralele termice de cartier ar plati direct Distrigaz-ului consumul de gaz; cei care nu si-ar achita facturile la timp ar ramane fara agent termic, fara ca masura sa-i afecteze si pe bun-platnici.
In urma cu trei saptamani, peste 6000 de brasoveni bun-platnici ramaneau fara apa calda, desi aveau facturile platite la zi. Varianta contractelor directe, agreata atat de o buna parte dintre presedintii asociatiilor de proprietari, cat si de Distrigaz, ii priveste doar pe cei 11 mii de brasoveni racordati la una dintre cele 32 de centrale termice de cartier, care functioneaza pe gaz.
In urmatoarea perioada va fi convocata Adunarea Generala a Actionarilor CET, pentru constituirea unui nou Consiliu de Administratie, care va cuprinde atat actionarii, cat si reprezentantii partidelor care compun Consiliul Local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.