Spionaj si tradare la Petrom!

Spionaj si tradare la Petrom!

0 488

Privatizarea PETROM – afacerea mileniului, incepe sa puta tot mai rau, motiv pentru care Basescu si C.S.A.T. s-au vazut nevoiti sa o puna pe agenda.


SRI, in iunie 2006 trimite la Parchet un dosar top secret care priveste siguranta statului. Este cel mai greu si mai stufos dosar. Este dosarul privatizarilor in domeniul energiei electrice si termice, postei, telecomunicatiilor si exploatarii de minerale. Dupa temeinice pregatiri care se intind de-a lungul a peste patru luni pe 22 noiembrie 2006, ora 7 dimineata – conditiile pentru un anumit tip de operatiune sunt indeplinite (vezi scenariu Vama si vamesii). Toti suspectii straini sunt intrati in tara. Trupele speciale dau atacul. Sunt ridicate 8 persoane si aduse la audieri. Simultan se fac perchezitii la mai multe adrese. Sunt sigilate calculatoarele si laptopurile. structura etnica a arestatilor – 4 romani si 4 straini (un american de origine rusa, un turc, un ceh si un bulgar).


Marea surpriza – bulgarul nu este nimeni altul decat consilierul personal al presedintelui OMV Wolfgang Ruttenstorfer. Strainii si romanul Mircea Flore, stabilit la Londra, lucreaza pentru renumita companie de consultanta Credit Suisse First Boston.


Ceilalti trei romani sunt:


·??????? Mihai Radu Donciu – consilier al ministrului comunicatiilor;


·??????? Robert Neagoe – directorul general al direc?iei juridice din MEC;


·??????? Dorin Mucea – director adjunct la OPSPI din MEC.


Dorin Mucea, personaj extrem de important, considerat mana dreapta a fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu, a negociat contractul Petrom.


23 noiembrie 2006 – ora unu din noapte – toti opt, dupa mai multe ore de ancheta, sunt lasati sa plece acasa. Cetatenii straini primesc interdictia de a parasi Bucurestiul.


24 noiembrie 2006


Dorin Mucea, s-a prezentat la Parchetul instantei supreme in dosarul in care este cercetat penal pentru privatizarile din domeniul energetic. El a venit la Parchet insotit de avocat, fiind prima declaratie pe care o va da in calitate de invinuit.


Mihai Radu Donciu, consilierul ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, s-a prezentat la Parchetul instantei supreme in dosarul in care este urmarit penal privind privatizarile, in calitate de invinuit.


Stamen Stanchev, consilierul personal al presedintelui OMV si consultantii de la Credit Suisse First Boston sunt acuzati de spionaj, iar functionarii romani de tradare prin transmiterea de secrete.


Toti opt sunt acuzati si de constituirea unui grup mafiot care actioneaza coordonat in scopul divulgarii secretului economic si concurentei neloiale.


Mai mult sau mai putin panicati, sefii functionarilor publici, Zsolt Nagy – ministrul comunicatiilor si Codrut Seres – ministrul economiei, au fost luati prin surpindere.


Functionarii publici se pare ca au furnizat celor de la Credit Suise First Boston informatii si documente secrete privind privatizarile: punctaje la licitatii, strategii de privatizare, etc.


Compania castigatoare a fost avntajata fiind masura sa ofere beneficiarilor sai servicii mult mai bune decat concurenta.


Anchetatorii o spun raspicat – este vorba de o consultanta ilegala si neloiala, care ofera avantaje incorecte unuia dintre competitorii la licitatii.


Reamintim ca Credit Suisse First Boston a acordat consultanta la privatizarea Petrom, Distrigaz, dar si la listarea la bursa a Romtelecom.


Purtatorului de cuvant al Parchetului – procurorii vor mai audia si alte persoane implicate, “Dosarul” contine multe nume sonore din privatizari, toti acuzati de infractiuni care aduc atingere sigurantei nationale.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.