Statiunea BAZNA

Statiunea BAZNA

0 192

• Statiunea Bazna scurta istorie
Localitatea Bazna a fost atestata documentar in anul 1302, printr-un act in care consiliul unei manastiri din Oradea adevereste ca un comite sas a “donat” localitatea denumita Bazna bisericii catolice din Alba Iulia.
Prin descoperirea zacamintelor de gaz natural (1671), cat si prin apele minerale descoperite ulterior, statiunea a atras atentia oamenilor din toata tara. Binefacerea apelor din Bazna este amintita in secolul al XVIII-lea in lucrarea “Memorabilae Europae” a lui Rudolf Rothens, dar si de catre dr. Klaus in studiul „Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca”.
La jumatatea secolului al XVIII-lea incep sa se faca “analize” chimice ale apelor de la Bazna.
• Tratamente balneare profilactice
Pentru persoane sanatoase sau aparent sanatoase, cu predispozitie pentru imbolnaviri ale aparatului locomotor (devieri ale coloanei vertebrale, ale membrelor inferioare), hiperlaxitate si laxitate ligamentara si musculo-articulara, adaptare defectuoasa la contraste termice, activitate in conditii de frig, afectiuni functionale ale aparatului genital la femei, pe fond hiporeactiv, carenta de iod din apa potabila.
• Tratamente balneare curative pentru urmatoarele afectiuni:
 Aparatului locomotor, reumatism de toate formele(inflamatoriu si degenerativ), spondilite si spondiloze, coxartroze, gonartroze, miogeloze, tendinoze, paniculoze, fibrozite, periartrite scapulo-humerale, guta, reumatismul gutos.
 Ginecologice: metroanexite cronice si subacute, sterilitate
 Stari post chirurgicalo-ortopedice.
 Otolaringolorice: Rinofaringite cronice atrofice si ozenoase, laringite atrofice.
 Endocrine: hipotiroidie benigna si mixedem.
 Stres: nevroze, etc.
• Recuperare functionala
 afectiuni reumatismale (inflamatorii si degenerative), spondiloza cervicala complicata cu nevralgie cervico-branhiala, spondiloza lombara decompensata cu lombo-sciatica, stari dureroase dupa hernie de disc operata, coxartroze in pregatire pentru operatie sau post operator, gonartroze secundare si formele operate poliartroze decompensate, periartrita scapulo-humearla.
 afectiuni posttraumatice, redori articulare posttraumatice, algodistrofie posttraumaitca, schele dupa leziuni de tendoane, artroze posttraumatice.
 afectiuni ale sistemului nervos: pareze si paralizii post-traumatice ale membrelor, suferinte ale nervilor periferici si polinevrite (dupa tratamentul de specialitate al fazei acute), sechele de poliomelita (pregatire pentru interventii chirurgicale corectoare).
• Compozitia chimica a apei: Apa este foarte concentrata, bromutata, clorurata, sodica si hipertona.
 Anioni: clor, brom, iod, carbonic, sulfat.
 Cationi: sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier
 PH: 7,5
 Mineralizare: 100,096g/l
 Sare(NaCl):98,25% (Mai multe amanunte la cerere)
M.P.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.