Statiunea Mamaia intra in declin peste 2 ani

Statiunea Mamaia intra in declin peste 2 ani

0 260

Litoralul romanesc se prafuieste, parca, pe an ce trece mai mult. Turistii fideli plajelor autohtone fac efortul de a strange o suma de bani pentru a-si petrece concediul la malul Marii Negre. De cele mai multe ori, vremea este buna, marea este calda, nisipul auriu este si el primitor, dar toate acestea nu mai conteaza cand conditiile oferite de litoralul romanesc sunt mult sub pretentiile impuse de preturile piperate.
Una dintre perlele litoralului romanesc este statiunea Mamaia. Din pacate, viitorul suna sumbru pentru localitatea de pe litoral care ar putea intra in declin in urmatorii 2 ani, conform spuselor omului de afaceri, Mohammad Murad, care detine compania Springtime Holding, prin intermediul careia controleaza grupurile hoteliere Phoenicia Hotels din Capitala si Perla Majestic de pe litoral.
“Noi aici, in Mamaia, platim apa mai scump decat petrolul. In doi ani, Mamaia o sa-si inceapa declinul, pentru ca a devenit un cartier al Constantei, nu mai este o statiune”, a spus presedintele grupului Perla Majestic, in cadrul unei conferinte de presa de la Mamaia.
In acelasi context, s-a dezbatut si problema tichetelor de vacanta, vicepresedintele grupului, Nicolae Buzdun, facand un apel catre reprezentantii agentiilor de turism cu privire la blocarea legii tichetelor de vacanta din cauza ca aceasta limiteaza comisionul unitatilor afiliate la doar 10%.
“Dati drumul la tichetele de vacanta, lasati orgoliile la o parte. Chiar daca pierdem vara aceasta, lasati sa vina turistii la mare”, a spus Nicolae Buzdun.
Si secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc este de parere ca litoralul romanesc va trebui promovat prin orice metoda.
“Turistul de litoral este un turist subventionat, iar anul acesta, in contextul crizei, au intarziat vanzarile pentru litoral destul de mult. Faceti contractele cu emitentii doar pentru perioada sezonului estival de anul acesta, ca anul viitor sa puteti renegocia comisioanele”, a spus Dragos Raducan, secretar general al FPTR.
Este deprimant sa vezi cum exista si azi nenumarate hoteluri de doua stele care par a fi ramase undeva in timp. Investitia facuta dupa ’89 este minima, astfel incat aspectul comunist al acestora pare incremenit in timp. Romanii inca nu sunt dispusi sa investeasca o suma considerabila de bani pentru a obtine un profit serios si renume peste cativa ani. Romanul traieste in prezent si vrea fericirea acum, adica vrea averea peste noapte, prin aplicarea unor preturi enorme pentru obtinerea unui profit cat mai consistent intr-un timp record.
“Nu avem cultura capitalista, au trecut 18 ani si nu s-a facut nimic, suntem foarte mult in urma. Ar trebui ca toate ministerele sa coopereze intre ele pentru dezvoltarea turismului, sa lase orgoliile la o parte. Eu sunt dispus sa pun bani si hotelul Phoenicia la dispozitia Ministerului Turismului si patronatelor, pentru o saptamana, doar ca sa dezbatem o strategie pentru turism”, a explicat Murad.
Lantul hotelier Phoenicia Hotels din Bucuresti cuprinde hotelul Phoenicia Grand Hotel, clasificat la patru stele, si trei aparthoteluri: Phoenicia Apartments, Phoenicia Aparthotel si Phoenicia Residential Apartments.
Grupul mai detine doua proiecte aflate in stadiul de finalizare: Phoenicia Express, de trei stele, situat in Otopeni si Phoenicia Confort, localizat in zona 2 Cocosi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.