ȘTEFAN CEL MARE NU A FOST BAPTIST!
Ștefan cel Mare nu a fost baptist! Mircea cel Bătrîn nu a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun nu a fost martorul lui Iehova; nebunii ăștia de sectari au ieșit acum. Nici o sectă nu exista în țara noastră pe atunci. Să știți că rădăcina și viața poporului nostru, înaintea lui Dumnezeu, este credința cea dreaptă în Hristos, adică Ortodoxia. Noi ne-am încreștinat de aproape două mii de ani, din timpul Sfîntului Apostol Andrei.
Ați văzut dumneavoastră, de la primii voievozi creștini ai românilor, de când sunt cele trei Țări Române, Moldova, Muntenia și Ardealul, toți au fost creștini ortodocși. Ați văzut pe Mihai Viteazul? Mama lui a fost călugăriță. Du-te la Mănăstirea Cozia și vei afla lângă Mircea cel Bătrân, care a întemeiat această mănăstire și-i înmormîntat acolo, o lespede de piatră pe care scrie: «Aici odihnește monahia Teofana, mama lui Mihai Viteazul» – ai auzit? El, domn peste trei Principate și mama lui, călugăriță.
Apoi și Ștefan cel Mare. Du-te la Mănăstirea Probota, unde este îngropat Petru Rareș, făcută de el. Vei vedea lîngă dînsul scris: «Aici odihnește roaba lui Dumnezeu, monahia Maria Oltea, mama lui Ștefan cel Mare». Ei domni, și mamele lor, călugărițe!
Vedeți voi câtă unire era atunci între credință și conducere? Așa trebuie să murim!
Ați văzut că toți își făceau câte o mănăstire? Fericiți și de trei ori fericiți au fost domnii noștri ortodocși: Ștefan cel Mare și Sfânt la Putna; Eremia Movilă și Gheorghe Movilă la Sucevița; Petru Rareș la Probota; Lăpușneanu la Slatina; Alexandru cel Bun la Bistrița; Mircea cel Bătrân la Cozia. Ai auzit unde era inima lor? Unde este inima ta, acolo va fi comoara ta.
Pentru aceea au făcut ei mănăstiri, ca să fie pomeniți sute de ani la Sfânta Liturghie.
„In vremea de apoi vor ieși hristoși mincinoși și prooroci mincinoși, și vor face semne și minuni ca să-i înșele de va fi cu putință și pe cei aleși ”. (Marcu 13, 22).
Păziți-vă de sectari, care dau broșuri prin trenuri, prin gări și prin cutiile de poștă și unde văd oameni, dau gratuit otrava lor. Să țineți credința pe care ați supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să țineți credința pe care o avem de două mii de ani! Nu vă luați după slugile satanei care vin din apus cu milioane de dolari.
Ei cumpără pe cei proști și nelămuriți în credință, să rupă unitatea în sufletul poporului român, și vor să facă cele mai mari erezii și nebunii în țara asta. Să ţineţi credința pe care ați supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să țineți credinţa pe care o avem de două mii de ani!
Păziţi-vă de aceştia! Au case de rugăciuni, dar acolo e casa satanei. Unde nu sînt preoți și Arhierei, nu este Hristos. Că Mântuitorul suflând asupra Apostolilor, le-a spus aşa: „Luați Duh Sfânt, cărora le veţi ierta păcatele, se vor ierta lor, şi cărora le veți ținea, ținute vor fi..” (loan 20, 22-23).
Nu la sectari le-a spus aceasta, ci la Apostoli, la Episcopi şi la preoți. Căci Apostolii, prin punerea mâinilor şi prin succesiunea apostolică, au dat darul Duhului Sfânt la toţi preoții din lume, prin hirotonii. Deci, băgați de seamă că: sectarii nu au ierarhie canonică, nu au cele şapte Sfinte Taine, nu cinstesc pe Maica Domnului şi Sfânta Cruce şi nu au mântuire. De aceea, feriți-vă de sectari.”
Părintele Ilie Cleopa
Sursa: IonCoja.ro
NOTA
În foto Statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău, un monument închinat marelui domnitor. A fost realizat în perioada 1925-1928 de sculptorul Alexandru Plămădeală și amplasat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Chișinău. Un element extrem de interesant, statuia a fost turnată la București în anul 1927, din bronzul provenit de la 6 tunuri mari, capturate de la otomani în timpul războiului de independență din anii 1877-1878. Inaugurarea monumentului s-a realizat la 29 aprilie 1928, la a 10-a aniversare a unirii Basarabiei cu România.
Pai în fruntea țării tot un sectar avem! Și nu numai acolo! Se răsucește în mormânt parintele Cleopa!!!