STOP CARDIAC din cauza aerului conditionat

STOP CARDIAC din cauza aerului conditionat

0 421

Aerul conditionat nu mai este vazut ca un moft si o fita care se intalneste doar la case mai mari, ci este o necesitate. Temperaturile tot mai ridicate cu care ne confruntam in fiecare vara, ne-au determinat sa achizitionam aceste aparate speciale care „racesc” atmosfera atat in locuintele personale, dar si in incintele publice, fie ca este vorba de farmacii, banci sau magazine.
Aerul conditionat a devenit un lucru obligatoriu si imperios necesare pentru a putea face fata valurilor de caldura din lunile de primavara – vara.
Medicii avertizeaza, insa, ca aerul conditionat trebuie utilizat cu masura si, mai ales, corespunzator, intrucat poate provoca mari leziuni organismului expus la curentul de aer rece. Mai exact, aerul conditionat poate duce la aparitia stopului cardio-respirator. Astfel, daca aerul este setat la o temperatura mult prea scazuta fata de cea de afara, atunci cand iesim afara si este canicula, riscam sa intram in soc termic si chiar sa facem stop cardio-respirator.
Specialistii recomanda folosirea aerului conditionat inainte de culcare cu 1-2 ore. In acest fel, camera se aeriseste foarte bine, se racoreste si, astfel, putem sa ne odihnim mai bine decat atunci cand este cald. Chiar cu 2-3 ore inainte de culcare, putem sa iesim la o plimbare si sa lasam aparatul de aer conditionat sa functioneze, spun specialistii.
Daca stati in dreptul curentilor de aer rece, va puteti imbolnavi de rinite, sinuzite, otite, anchilozari, nevralgii.
Daca nu stiti care ar putea temperatura optima la care sa setati aerul conditionat, ei bine, trebuie sa tineti cont de sfaturile specialistilor care au observat ca cea mai potrivita temperatura in camera este cea de 24 de grade Celsius. La aceasta valoare organismul face trecerea de la o temperatura la alta mult mai usor
Medicii specialisti spun ca dispozitivul de racire a aerului poate fi utilizat zi de zi, cu conditia sa nu bata direct spre noi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.