Strategia Crin’s Team.

Strategia Crin’s Team.

0 223

Strategii liberali au intocmit o strategie pentru alegerile prezidentiale in care il compara pe liderul PNL cu Ion Iliescu, adica modelul “sarac si cinstit”. Intr-un document intern intocmit de echipa de campanie a lui Crin Antonescu, liberalii vorbesc de o asa numita “Coalitie pentru Crin” si realizarea asa numitei “Crin’s Team”.
Coalitia pentru Crin
„La baza castigarii unui numar de voturi suficient pentru calificarea in turul II de scrutin sta in primul rand electoratul PNL. Primul pas in constructia electorala este motivarea si mobilizarea la vot a intregului bazin electoral al PNL, situat in jur de 20%, asa cum s-a demonstrat la alegerile parlamentare din 2008.
Pentru a castiga alegerile, Crin Antonescu are nevoie de o coalitie mai larga, care sa exceada electoratul PNL. Aceasta va cuprinde:
Componente ale dreptei, clasa de mijloc, dreapta libertariana, intreprinzatori;
Zona de tineret din urbanul mare, care este desprins de mentalitatile paternaliste ale perioadei comuniste;
Componente ale stangii dezamagite: de PSD, de Mircea Geoana, de actualul guvern. O zona de adresabilitate speciala priveste acea parte a electoratului PSD care vede in Mircea Geoana un candidat slab, duplicitar si predispus la compromis cu Traian Basescu. Acest electorat ar putea fi atras de calitatile de om echilibrat, cinstit si onest politic ale lui Crin Antonescu, pe care intr-o perioada trecuta le-am regasit la fostul presedinte Ion Iliescu. Cercetarile noastre apreciaza ca aceasta zona de electorat al stangii reprezinta cam o treime din votantii PSD, ceea ce s-a demonstrat si cu ocazia alegerii primarului general al capitalei. O alta categorie tinta o reprezinta pensionarii, fosti votanti ai PSD care pot face o comparatie intre nivelul lor de trai din timpul guvernarii liberale si situatia actuala;
Atragerea societatii civile autentice, neafiliata politic nimanui; (…)

Echipa lui Crin
(…) Proiectul consta in formarea Echipei lui CRIN (CRIN’s TEAM), o echipa alcatuita la nivel national, din peste 2000 de tineri liberali, mai precis 47 de echipe de cate 50 de tineri liberali, la nivelul fiecarei filiale TNL. Fiecare echipa se va afla in coordonarea directa a presedintelui TNL de filiala si a secretarului filialei TNL.
Rolul acestei echipe va fi sa coordoneze, la nivelul fiecarei filiale, activitatea pe centrele de votare, respectiv sectiile de votare targetate si sa interactioneze cu oamenii in zona pe care o au in responsabilitate.
Functiile esentiale ale proiectului sunt stabilirea unor scopuri si obiective pe termen scurt pentru echipele de voluntari, utilizarea strategiilor proprii pentru atingerea obiectivelor, atragerea de noi membri si dezvoltarea relatiilor cu membrii actuali.
Proiectul “Echipa lui Crin” este modalitatea practica pentru redescoperirea militantismului politic, la care am facut referire anterior.
Prin punerea sa in aplicare, ne propunem atragerea unui numar cat mai mare de votanti si dezvoltarea unei retele.
In particular, la nivel local, o echipa de 50 de tineri va avea de gestionat un numar de 50 de sectii de votare, cu un numar mediu de 500 de familii pe sectia de votare. Fiecare membru al echipei va avea la dispozitie logistica necesara pentru a-si demara activitatea in cadrul sectiei sale. In prima faza, aceste echipe vor distribui scrisorile de anuntare a candidaturii, fiecare tanar primind in medie un numar de 500 de scrisori, pe care le va imparti in sectia de care este responsabil, intrand in contact direct cu oamenii din zona aferenta sectiei de votare si avand o evidenta zilnica a celor cu care a intrat in contact.
Informatiile vor fi permanent colectate de catre secretarul filialei si echipa sa, care le va sintetiza si transmite saptamanal catre echipa centrala de campanie, in vederea intocmirii unor baze de date si contactarii persoanelor atinse, prin intermediul call center-ului.
Printr-un calcul simplu, se observa ca cei 50 de oameni, activand la nivelul a 50 de sectii de votare, din 41 de judete si 6 sectoare si intrand in contact cu 500 de oameni/sectie, ating la sfarsitul primei faze a campaniei aproximativ 1 milion de oameni, pe parcursul a 10 zile.”

Nota:
Cele doua fragmente sunt redate integral din strategia PNL, sublinierile apartin redactiei.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.