Strategia Huntei oligarhice Iohannis-CSAT-servicii-CCR îngrijorează Adunarea Paralmentară europeană

Strategia Huntei oligarhice Iohannis-CSAT-servicii-CCR îngrijorează Adunarea Paralmentară europeană

0 18

Cum nu toți magistrații și specialiștii în drept constituțional din Europa sunt lifte netrebnice precum judecătorii Curții Constituționale a României, iată că organisme europene importante încep să conteste lovitura de stat juridică neconstituțională dată în România, cu ocazia alegerilor prezidențiale, de către CSAT și de CCR. La instigarea lui Iohannis bineînțeles și cu acceptul lui Ciolacu.
Comisia de la Veneția, (și nu cea de la Viena, cum confunda prostește cele două orașe Lasconi), a fost invocată de actuala putere de la București ori de câte ori MCV-ul românesc întâmpina greutăți și se dorea ridicarea supravegherii europene asupra Justiției românești.
Se pare acum că ridicarea MCV-ului asupra procesului decizional constituțional românesc a fost prematură, în primul rând pentru că judecătorii CCR sunt politruci înșurubați de partidele majorității parlamentare și de președintele României, în covârșitoarea lor majoritate nespecialiști în drept constituțional, comparativ cu cei din Comisia de la Veneția, ceea ce a și atras îngrijorarea Adunării Parlamentare europene.
Bineînțeles că actorii loviturii de stat neconstituționale asupra dreptului românilor de a alege și de a fi aleși vor ignora acum decizia comisiei venețiene, spunând că n-are de ce să se amestece în potlogăriile constituționale românești și în acapararea puterii în România de către progresiștii sorosisti sprijiniți de pesediștii îmbuibați, de liberalii ticăloșiți și de maghiarii iredentiști. 

Demers neașteptat.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția după hotărârea CCR de anulare a alegerilor prezidențiale din România „Aviz de urgență – în ce condiții și în ce standarde juridice poate o instanță constituțională să invalideze alegeri, reieșind din recenta cauză românească?”, întreabă Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei Comisia de la Veneția.
Adunarea Parlamentară, unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei, este cea care alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului.
Comisia de la Veneția este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional, conform Cotidianul.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.