Strategia turismului sibian

Strategia turismului sibian

0 259

Municipalitatea sibiana a demarat inca de anul trecut demersurile pentru alcatuirea unei strategii de promovare turistica unitara pentru oras si imprejurimile sale.
Odata cu infiintarea Biroului de Promovare si Dezvoltare in Turism, in data de 1 octombrie 2008, municipalitatea a realizat anul trecut si primele doua instrumente din cadrul strategiei: DVD-ul de promovare al Sibiului si un site turistic al orasului.
In urma analizei pietelor active si a fluxului turistic inregistrat in anul 2008, Primaria Municipiului Sibiu a luat decizia de a participa in prima parte a anului 2009 la targurile internationale de turism de la Stuttgart, Budapesta, Berlin si Bucuresti cu scopul consolidarii pozitiilor deja castigate.
De asemenea municipalitatea are in vedere deschiderea unei noi piete in Suedia cu tinta pe segmentul turistic dedicat seniorilor, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Primariei.
Primul targ international de turism la care Sibiul va participa in acest an este cel de la Stuttgart, un targ de traditie in acest domeniu care se va desfasura in perioada 17-25 ianuarie. In fiecare an in aceasta peiroada Stuttgart devine gazda marilor dezvoltatori in industria turismului. Datorita puterii mari de cumparare, turistii din zona Stuttgart aloca un buget peste nivelul mediu mondial pentru vacante, iar cei 4,6 milioane de locuitori ai regiunii Baden – Würtemberg nu amana nici o vacanta. De aceea expozantii considera targul de la Suttgart ca fiind cel mai important si de succes instrument de marketing pentru cei care dezvolta afaceri in industria turismului. Spatiul de expozitie are o suprafata totala de 105.000 metri patrati, peste 1850 de expozanti reprezentand 100 de natiuni urmand sa isi amplaseze standul. Targul s-a bucurat la editiile anterioare de un numar foarte mare de vizitatori – aproximativ 200.000.
Prezenta Sibiului la acest targ va fi asigurata de o echipa din Primaria Sibiu, iar ideea centrala in prezentarea orasului si a imprejurimilor este axata pe turismul cultural. De altfel, ziua de 23 ianuarie este dedicata exclusiv turismului cultural.
Programul standului Romaniei – tara partenera la targul de turism CMT 2009 – Stuttgart, cuprinde si spectacole al Ansamblului National Folcloric Cindrelul Junii, concerte ale Cvartetului de coarde al Filarmonicii Sibiu si demonstratii de pictura de icoane pe piatra ale artistei populare sibiene Vlajie Benonia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.