Subiecte acceptabile la evaluarea la Matematica
Dupa proba de matematica la examenul de Evaluare Nationala, elevii brasoveni au iesit cu zambetul pe buze din sala si sunt increzatori ca vor obtine note mari. Au fost emotii mari in randul elevilor, dar parintii veniti sa afle ce au facut odraselele lor au stat ca pe ace si au trait examenul mult mai intens decat copiii
Dupa proba de matematica la examenul de Evaluare Nationala, elevii brasoveni au iesit cu zambetul pe buze din sala si sunt increzatori ca vor obtine note mari.
Au fost emotii mari in randul elevilor, dar parintii veniti sa afle ce au facut odraselele lor au stat ca pe ace si au trait examenul mult mai intens decat copiii.
Din 3.711 elevi inscrisi la examen, la toate probele de exament s-au prezentat 3.604 candidati. Luni, ei au sustinut examenul la Limba si Literatura romana, marti – cei de nationalitate maghiara sau germana – au dat proba de Limba si Literatura Materna, iar miercuri a fost ultima proba, cea la matematica.
La primul subiect, elevii au avut de facut cateva calcule simple, sa gaseasca cel mai mare numar natural dintr-un interval, sa calculeze perimetrul unui patrat, sa calculeze un unghi dintr-un cub si sa citeasca dintr-o diagrama cati elevi au luat nota 10 la teza la matematica.
La subiectul al doilea candidatilor li s-a cerut sa deseneze un paralelipiped dreptunghic, sa calculeze o medie aritmetica, sa puna o problema in ecuatie si sa o rezolve, sa calculeze o valoare a unei functii simple si sa reprezinte grafic functia si sa calculeze valoarea unei expresii ceva mai complexe. La cel de al treilea subiect, cel de geometrie, elevilor li s-a cerut sa determine mai multe valori ale laturilor si unghiurilor unui triunghi format in interiorul unui dreptunghi. Rezultatele vor fi afisate vineri, cand se vor depune si contestatiile iar marti, 30 iunie, se vor afisa rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor.
Vifor Rotar