Sugas Bai – reabilitarea turismului in judetul Covasna

Sugas Bai – reabilitarea turismului in judetul Covasna

0 478

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat pe 30 septembrie un contract de finantare prin Programul Operational Regional pentru un proiect de peste 6 mil. lei care vizeaza imbunatatirea infrastructurii de agrement din Sugas Bai, informeaza Daily Business.
Celor care aud pentru prima data de aceasta statiune covasneana le spunem ca este vorba de statiunea din municipiul Sfantu Gheorghe, jud. Covasna.
Statiunea Șugas Bai din judetul Covasna, este o statiune balneo-climaterica localizata la o distanta de numai 8 km de municipiul Sfantu Gheorghe, la o altitudine de 747 metri. Accesul in aceasta zona se realizeaza pe drumul judetean 121C, iar cu trenul prin gara Sfantu Gheorghe de pe magistrala 4.
Aceasta statiune este cunoscuta pentru tratarea bolilor cardiace si a bolilor ce tin de aparatul circulator, datorita existentei bailor si mofetelor ce sunt indicate pentru efectuarea tratamentelor. Turistii aflati pe teritoriul Statiunii Șugas Bai au la dispozitie trasee montane usoare si posibilitatea de a se relaxa intr-un decor natural minunat. Cei pasionati de sporturile de iarna, au posibilitatea de a schia, partia fiind dotata si cu o instalatie functionala de trasport pe cablu pentru schiori.
Impreuna cu alte statiuni baneo-climaterice din judetul Covasna, statiunea ofera o interesanta combinatie intre preocuparea pentru sanatate si pasiunea pentru sport. Astfel, indiferent de motivul care ii aduce pe turisti aici (sanatate sau relaxare), acestia vor fi incantati de Statiunea Șugas Bai.
Programul de reabilitare si modernizare a infrastructurii de agrement vizeaza: utilitati publice private, modernizarea si dezvoltarea structurilor balneare si de agrement din zona de agrement Sugas Bai: teren de minigolf, teren de tenis, teren pentru sporturi extreme, bazin de agrement, baza de tratament, spatii de agrement si mofeta.
Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 12 luni, este de peste 6 mil. lei din care valoarea finantarii nerambursabile este de peste 1,5 mil. lei.
Proiectul Promovarea a opt produse turistice din judetul Covasna vizeaza Biserica Catolica din Ghelnita, Muzeul Haszmann Pal din Cernat, Biserica Reformata din Biborteni, Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc, Biserica Reformata din Ilieni, Calea ferata forestiera si planul inclinat de la Covasna-Comandau, situl Ciomad-Balvanyos si Mestecanisul de la Reci, obiective care au un potential urias de a deveni cele mai importante atractii turistice ale judetului pentru turistii romani si straini.
Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 18 luni, este de peste 950.000 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de aproape 700.000 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.