Sunt diferenţe intre o maşină sfinţită şi una nesfinţită? Patriarhia Română...

Sunt diferenţe intre o maşină sfinţită şi una nesfinţită? Patriarhia Română sustine ca DA!

0 943
În România, reprezentanÅ£ii Bisericii Ortodoxe oferă credincioÅŸilor posibilitatea de a-ÅŸi sfinÅ£i maÅŸina, dar cu toate acestea Å£ara noastră are a treia cea mai mare rată a accidentelor rutiere, dintre ţările din Europa.
 
Când se cere sfinÅ£irea unei maÅŸini?
Constantin Stoica, in numele Bisericii, a oferit câteva explicaÅ£ii prin care incearca sa promoveze cea mai noua practica instituita de lumea preoteasca ortodoxa.
"Există două situaÅ£ii în care se solicită o slujbă de binecuvântare a maÅŸinii: când se cumpără maÅŸina sau când se pleacă într-o călătorie mai lungă. Sunt foarte multe familii care pleacă în vacanţă cu maÅŸina în străinătate ÅŸi atunci, pentru că este un drum lung, cer ajutor ÅŸi binecuvântare de la Dumnezeu pentru ca excursia să aibă loc fără evenimente nedorite", a declarat preotul.
 
Care este diferenţa dintre o maşină sfinţită şi una nesfinţită?
Si in acest caz reprezentantii BOR au explicatii care pot uimi pe cei care inca nu cunosc pracvticile pline de "har".
"În primul rând, proprietarii maÅŸinii sau cei care călătoresc cu această maÅŸină au credinÅ£a puternică că Dumnezeu îi va ocroti în călătoria pe care o au de făcut sau că, atunci când vor folosi acea maÅŸină, Dumnezeu îi va ajuta să fie feriÅ£i de evenimente neprevăzute în trafic. BineînÅ£eles că o astfel de maÅŸină este mai ferită de accidente.", a mai adăugat părintele Stoica.
 
Tarifarea procedurii lasata la bunavointa beneficiarilor În ceea ce priveÅŸte costul slujbei de sfinÅ£ire a maÅŸinii, purtătorul de cuvânt al BOR a spus că nu există un tarif special. "De regulă, cei care n-au nicio legătura cu Biserica ÅŸi care trec pe la biserică doar cu prilejul unor evenimente, botezuri ÅŸi cununii sau altele mai triste, înmormântări, habar n-au ce înseamnă credinÅ£a. Iar slujbele nu sunt făcute contra cost, pentru că în biserică nu există un mercurial, cum cred cei răutăcioÅŸi. Banii, fie că se pun în cutia milei, fie că preotul eliberează chitanţă, reprezintă venitul bisericii ÅŸi sunt folosiÅ£i pentru plata utilităţilor, pentru opera socială a bisericii, pentru salarii, CAS-uri ÅŸi toate celelalte."
 
Europenii cu ochii pe noua gaselnita a romanilor
Un articol publicat de BBC scoate în evidenţă practicile care se folosesc în aceste cazuri: nu există o taxă fixă pentru această slujba, ÅŸoferii pot plăti cât vor, iar  credincioÅŸii scriu rugăciuni pentru sănătate ÅŸi rezultate la examene, care sunt citite de preoÅ£i în schimbul unei mici sume de bani.   BBC mai arată că statisticile serviciului Eurostat al Comisiei Europene susÅ£in că Å£ara noastră are a treia cea mai mare rată a accidentelor rutiere din Europa, potrivit unor date din 2011.    
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.