Sunt si lucruri pozitive in România!

Sunt si lucruri pozitive in România!

1 585

Un sfert dintre noii studenţi la informatică de la Oxford sunt români
Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România, relatează Digi 24. Din toamnă, şase din cele 23 de locuri de la secţia de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reuşit să bată concurenţa de 10 pe un loc de la prestigioasa secţie. Performanţele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul.

Geniul din Maramureş pe care se bat şase mari universităţi din lume. Paul este expert într-o materie care nu se predă la şcoală
Paul Draghiş, elevul băimărean ce a obţinut numeroase medalii de aur şi argint la olimpiadele international de astronomie şi astrofizică, a fost acceptat la şase universităţi de prestigiu din lume. El va studia, din toamnă,  la Universitatea Stanford. Interesant este faptul că cele două materii nu se predau în şcolile din România, decât în centrele de excelenţă.
Toate cele şase universităţi la care şi-a trimis CV-ul l-au acceptat. Trei dintre acestea sunt în Marea Britanie, UCL, Manchester şi Nottingham, Jacobs University din Germania, Bremen şi altele două în SUA, Stanford şi Purdue University.Paul Draghiş, olimpic med aur
„Recunosc a fost o surpriză pentru mine că am fost acceptat în aşa de multe locuri. Mă aşteptam să fiu acceptat la mai multe, dar nu chiar la toate”, spune el. Totuşi, s-a decis să plece în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford.

Româna, a doua limbă vorbită în birourile Microsoft
Nu este o poveste ci o realitate ce se poate dovedi oricand. România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei şi româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din toată lumea, a declarat, luni, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA, în cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.

Un „ilustru necunoscut” roman, IOAN MORARU, laureat al Premiului Nobel!
Oare stiati ca Ioan Moraru, laureatul Nobel pentru pace din anul 1985, a fost singurul român care a câştigat un Nobel pentru ţara sa, traind aici, aproape in anonimat, toata viata ?
DA, DIN PACATE, CU TOTII AM FOST CONTEMPORANI CU UN MARE ROMAN, FARA MACAR SA FI AUZIT DE EL!
În 1985 românii trăiau în deşănţata megalomanie a epocii de aur impuse de regimul Ceauşescu. Deşi în ţară sărăcia era lucie, aspiraţiile lui Nicolae Ceauşescu nu ţineau deloc cont de această stare de fapt. În ciuda alimentelor date pe cartelă, a întreruperilor repetate de curent electric, a lipsei căldurii din apartamente, Ceauşescu spera în acea perioadă să obţină nici mai mult nici mai puţin decât Premiul Nobel pentru Pace… Se făcuseră toate demersurile în acest sens. În acest context, decernarea acestui premiu era aşteptată cu mare interes de clasa conducătoare. Şi, surpriză! România câştigă, într-adevăr, Premiul Nobel ! Şi încă o surpriză: nicidecum pentru Nicolae Ceauşescu!…ioan-moraru-laureat-nobel-pentru-pace-singurul-roman-care-a-castigat-un-nobel-pentru-tara-sa
În acel an Premiul Nobel pentru pace a fost decernat organizaţiei „International Physicians for the Prevention of Nuclear War” (în traducere, „Medicii lumii pentru prevenirea razboiului nuclear”). Trei persoane erau liderii acestei organizaţii mondiale: un rus, un american şi un român! Nu era un român emigrant, care fugise din România, ci un român care trăia în România condusă de Nicolae Ceauşescu. Numele său este IOAN MORARU şi, spre jena naţiunii noastre uneori nerecunoscătoare, a rămas încă (şi astăzi, după „eliberare”) un ilustru necunoscut printre compatrioţii săi. După ce a primit celebra distincţie, a intrat rapid într-un con de umbra.
Ioan Moraru, un laureat Nobel în anonimat, a murit în 1989, doar cu trei zile înainte de 22 decembrie.
Premiul Nobel pentru Pace primit de Ioan Moraru la Oslo, în 1985, l-a împărţit cu doi colegi: un rus şi un american. Este vorba de Mihail Kuzin, din fosta URSS şi Bernard Lown, din SUA. Dintre cei trei, Moraru a fost singurul despre care nu s-a ştiut nimic în ţara sa în acel an, ceilalţi doi fiind, evident, ovaţionaţi de compatrioţi. Cei trei se cunoşteau din anii ’60 şi, numai LA INITIATIVA LUI MORARU, ei au decis să înfiinţeze o Organizaţie mondială pentru prevenirea războiului nuclear.
Ioan Moraru s-a născut în 1927, la Dârlos, lângă Mediaş, cei de aici fiind printre puţinii români care ştiu că un sătean de-al lor a luat marele Premiu Nobel.

Povestea craiovencei de la Oxford care ar putea revoluţiona medicinaMonica Enescu
Monica Enescu este o tânără din Craiova, ce se ocupă în prezent cu finalizarea doctoratului în Imagistică Medicală la Universitatea Oxford. Ea şi-a propus să găsească o soluţie pentru a ajuta bolnavii de cancer, iar pentru a face acest lucru, lucrează în cadrul unui proiect ce are drept centru de interes studiile clinice ale noilor tratamente pentru cancer, care sunt supervizate cu ajutorul imagisticii, potrivit informaţiilor publicate de site-ul Ligii Studenţilor Români în Străinătate. Enescu face parte dintr-o echipă multidisciplinară, în care ocupă rolul inginerului. În cadrul proiectului, rolul ei este de a modela matematic tumorile şi de a propune soluţii software în scopul analizei optime a imaginilor.
În noiembrie 2009, s-a angajat la centrul de imagistică medicală al KU Leuven, Belgia unde a lucrat la o cercetare fundamentală pentru prelucrarea imaginilor medicale. Monica Enescu se gândeşte cum să inventeze un algoritm care să detecteze tumorile mai bine decât medicii.

COMENTARII

  1. Aceste modele sa le popularizati ! Dar nici AZI nu este interes pentru aceste „MODELE ” ,doar pentru ANTImodele ! Fara cuvinte…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.