Tatii vor reeditarea ABECEDARELOR pe motiv de… discriminare!

Tatii vor reeditarea ABECEDARELOR pe motiv de… discriminare!

0 133

Multi dintre conservatoristii dintre noi si dintre cei de moda veche, nu ar fi crezut vreodata ca o astfel de „petitie” ar putea sa fie facuta de cineva.
Se pare, totusi, ca reforma din educatie merge pana in panzele albe, astfel ca nimeni si nimic nu este trecut cu vederea.
Suparati pe elogiile aduse mamelor in manualele de scriere, in timp ce tatii sunt putin mentionati, membrii Aliantei Antidiscriminare a Taticilor au cerut revizuirea cartilor pentru „boboci”.
Bogdan Draghici, presedintele Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (T.A.T.A), a adresat, zilele trecute, o scrisoare Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), reclamand faptul ca cele patru abecedare acreditate de Ministerul Educatiei sunt retrograde si pline de stereotipuri.
Analiza facuta de Draghici in cazul celor patru manuale a aratat ca termenul „mama” este mentionat cu 250% mai mult decat „tata”, in conditiile in care, spune presedintele Aliantei, in societatea romaneasca actuala, taticii sunt la fel de prezenti ca si mamicile in educarea si cresterea copilului.
O alta „buba” a cartilor de scriere pentru scolari este faptul ca ziua mamei, 8 Martie, are dedicata o pagina in abecedar.
„Sunt doi ani de zile de cand ziua tatalui a fost legiferata la noi. In conditiile in care este o sarbatoare a familiei, este firesc ca un manual sa o mentioneze. Mama apare insa ca parintele care conteaza mai mult, in timp ce tata este un om de mana a doua”, a mai spus Draghici.
Psihologul scolar Keren Rosner lauda initiativa lui Bogdan Draghici de a sustine prezenta cuvantului „tata” in abecedare, insa nu crede ca un elev de clasa I tine cont de mesajele legate de parinti dintr-un manual.
Domnul Draghici s-ar ocupa mai bine de educatia de „cuplu” si sa-i educe pe tati sa se implice activ in viata de familie, astfel incat frustrari de genul acesta, ca in cazul mai sus-numitului, sa nu apara la maturitate.
Copilul de 6-7 ani invata din familie care este rolul fiecarui parinte si simte cum si cat se implica acestia in educarea si cresterea lui.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.