Taxa de evaluare a cabinetelor, platita de medici
Curtea de Apel Bucuresti – sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a respins cererea Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie de suspendare si anulare a taxei de evaluare pentru cabinetele de medicina de familie.
Decizia a fost pronuntata in sedinta publica din 5 iulie. Motivul invocat de Curtea de Apel Bucuresti a fost ca solicitarea medicilor este neintemeiata, se arata intr-un comunicat al CNAS.
Asadar cabinetele medicale de medicina de familie, cabinetele medicale de specialitate, centrele medicale, centrele de diagnostic si tratament si centrele de sanatate (sediul/punctul de lucru) care solicita evaluarea, vor achita o taxa de 1.000 lei pentru fiecare cabinet medical din structura aflat in mediul urban, respectiv 250 lei pentru fiecare cabinet medical din structura aflat in mediul rural.
CNAS precizeaza ca Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede in Titlul VIII – Asigurarile sociale de sanatate, ca in sistemul de asigurari sociale de sanatate pot furniza servicii medicale numai furnizorii autorizati si evaluati, iar pentru activitatea de evaluare, care se realizeaza o data la 2 ani, se achita o suma al carei cuantum se aproba prin ordin ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS.