Taxa pe cainele necastrat

Taxa pe cainele necastrat

0 279

In ciuda nenumaratelor stabilimente dedicate adapostirii si ingrijirii cainilor vagabonzi din intreaga tara, Romania este inca bestelita in comunitatea europeana pentru felul in care gestioneaza problema cainilor comunitari. Ultimul perdaf l-a incasat in Parlamentul European, cu ocazia Zilei Animalelor. La Brasov, situatia celor doua azile de caini – cel al Asociatiei Milioane de Prieteni si cel gestionat de Serviciul Public de Gestionare a Animalelor, aflat in subordinea Primariei Brasov – este lejer disperata. Cum legile care reglementeaza soarta patrupedelor comunitare se bat in prezent cap in cap si nu permit autoritatilor nici sa eutanasieze cainii dar nici nu le ofere solutii pentru a-i hrani si ingriji, potaile adunate de pe strazi sau abandonate direct la adapost de catre stapani sunt amenintate de inanitie.
Tocmai pentru a gasi fonduri pentru cazarea si tinerea cainilor in viata, dar si pentru a limita inmultirea lor necontrolata, Cristina Lapis, presedintele Asociatiei Milioane de Prieteni propune introducerea impozitului pe cainele necastrat. S-a dovedit faptul ca foarte multe cotarle dintre cele care vagabondeaza pe strazi sunt odraslele cainilor cu stapan, pe care acestia din urma au refuzat sa-i castreze Un astfel de impozit se percepe in toate tarile civilizate ale Europei si ajunge la valoarea de 300 de euro pe an. Banii colectati astfel ar putea fi folositi de Primarie pentru intretinerea cainilor rezultati din imperecherile patrupedelor cu stapan.
Asociatia Milioane de Prieteni va organiza in perioada urmatoare intalniri cu tinerii si cu cetatenii din Brasov pentru mediatizarea propunerii privind impozitul pe catel. Pentru ca taxa sa intre in vigoare, initiativa trebuie inclusa intr-un proiect care va fi supus votului in Consiliul Local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.