Telefonul, implantat sub piele

Telefonul, implantat sub piele

0 251

Numele lui Martin Cooper cu siguranta nu va spune nimic, insa inventia lui este familiara pentru mai mult de jumatate dn populatia planetei. El este inventatorul telefonului mobil.
Lui Martin Cooper ii datoram faptul ca putem vorbi de oriunde: de pe munte, din statiile de metrou sau de pe o barca, aflata pe mare. Conceptul unui telefon portabil inchipuit de Cooper a reusit sa se concretizeze cu ajutorul echipei Motorola. Primul telefon mobil a fost inventat in 1973 si cantarea 2 kg. Iata cum arata viitorul in opinia americanului: „Mobilul va putea fi implantat in viitor sub piele, in spatele urechii, impreuna cu un computer care este sclavul tau”.

Un milion de euro pentru primul mobil
Cooper nu avea nici cea mai vaga idee ca telefonul celular va avea un asemenea succes in toata lumea. El a dezvaluit ca producerea primului telefon i-a costat pe cei de la Motorola echivalentul a 1 milion de dolari in banii de acum.
„Toti cei din companie s-au ocupat de telefon si incercau sa-l faca sa functioneze. In 1983 un telefon portabil costa 4000 de dolari, care ar fi echivalentul a 10.000 de dolari astazi”, a spus Cooper.
Martin Cooper spunea ca echipa se confrunta prima data cu provocarea de a strange mii de particule intr-un telefon.
„Bateria era foarte grea, cantarea de patru sau cinci ori mai mult decat un telefon modil de astazi si dupa 20 de minute trebuia sa fie reincarcata, dar asta nu era o problema pentru ca nu puteai sa tii in mana telefonul prea mult timp”.

Uimit de evolutia industriei GSM
Mobilele au fost create initial pentru a-i ajuta pe medici sa comunice mai bine cu personalul din spitale.
„Nu aveam idee ca vor aparea asemenea concepte ca Facebook si Twitter. Noua generatie de mobile a revolutionat industria de telefonie si a schimbat felul in care oamenii le folosesc”, a adaugat inventatorul.
Au aparut functii noi precum web browser, media playere, camere video performante. Cooper crede ca operatorii au transformat mobilele in adevarati monstri.
„Cartea cu instructiuni este acum mai mare si mai grea decat telefonul in sine. Tehnologia este intuitiva, celularul te face sa devii un inginer”.
„Viitorul tehnologiei este sa faci vietile oamenilor mai bune”, mai spune Cooper.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.