Terapie prin joc la Brasov

Terapie prin joc la Brasov

0 236

Copiii cu probleme de adaptare in societate, dar si cei care au suferit adevarate traume sunt ajutati acum sa depaseasca momentele dificile prin metode specifice varstei lor: ludicul.
Un grup de specialisti britanici si irlandezi a venit la Brasov pentru a tine cursuri de formare in doua tipuri de terapii.
Conferinta Internationala „Calatorii pe Curcubeu”, desfasurata la Brasov, a pus bazele primului curs autorizat de terapie prin joc si teatru, din Romania.
Psihologii, consilierii si terapeutii prezenti au intrat in contact cu viitorii lectori, sositi din Anglia si Irlanda.
Cursurile de formare ca terapeut de la Brasov sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania si vor incepe in luna ianuarie a anului viitor.
„Prin definitie, terapia prin joc si drama terapia sunt abordari practice, asa ca ceea ce facem noi este punerea in practica si centrarea pe persoana a cunostintelor teoretice. Aceste terapii se utilizeaza destul de putin in Romania, fiind singurele pentru care a fost demarat un curs aprobat de Colegiul Psihologilor. Terapiile pot fi aplicate pe orice persoana, dar in mod traditional este destinata copiilor. Se pot aborda probleme care tin de dificultati de invatare, de dificultati senzoriale, de tulburari de comportament. Pe de alta parte, drama-terapia are acelasi scop, dar ca modalitate principala foloseste teatrul in lucrul cu oamenii”, a declarat Ioana Serb, vicepresedintele Asociatiei de Terapie prin Joc si Drama Terapie din Romania, citata de Buna Ziua Brasov.
Printre lectorii care vor sustine cursuri la Brasov se afla si Eileen Prendiville, un terapeut care timp de 30 de ani s-a specializat in domeniul abuzului sexual asupra copilului.
Joan Moore este specialista in drama terapie si terapie prin joc si povesteste ca este deosebit de interesant si „incitant” sa lucrezi cu copiii. In momentul in care acestia devin spontani si incep sa rada inseamna ca au inceput sa depaseasca momentul de blocaj.
Specialistii straini spune ca redresarile incep sa se observe dupa 10 sau chiar 20 de sesiuni, in functie de fiecare subiect in parte si, ca durata, se pot intinde pe 3 -9 luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.